Faay Vianen introduceert nieuwe ademende BinnenklimaatWand

Gezonde binnenlucht, energiebesparing en betere akoestiek ineen!

Gezonde lucht inademen én energie besparen is mogelijk met de nieuwe BinnenklimaatWand van Faay Vianen B.V. Deze ademende wand verbetert de binnenluchtkwaliteit, het thermisch comfort en het akoestisch comfort.

 
Bijzonder is ook de mogelijkheid van leemstucafwerking: ambachtelijk én eigentijds ecologisch. De wand is volledig duurzaam qua grondstoffen, productieproces en hergebruik. De BinnenklimaatWand is de ideale oplossing voor onderwijs, zorg en wonen.

Gezondere binnenlucht

De ecologische BinnenklimaatWand is een prachtige aanvulling op het milieuvriendelijke assortiment van Faay Vianen, dat bekend staat om zijn duurzame bouwproducten. De wand biedt gegarandeerde luchtverbetering, dankzij de damp-open-constructie.

 
De wand bestaat uit een houtvezelplaatpaneel. Dit paneel kan afgewerkt worden met een natuurlijke, ademende afwerklaag naar keuze: leemstuc, kalkpleister, sierpleister of behang. Hierdoor blijven CO2, vocht en dampen niet langer in de ruimte hangen: alles verdwijnt via de BinnenklimaatWand. Het resultaat: frissere, drogere, gezondere binnenlucht.

Voordelen voor gezondheid, comfort en portemonnee

Verbeterde inpandige luchtkwaliteit betekent: betere concentratie en prestaties plus minder overdracht van ziektekiemen. En ook: een beter thermisch klimaat in alle seizoenen.

 
De BinnenklimaatWand met leemstucafwerking biedt zelfs 2 extra’s: zonnewarmtewerend in de zomer en ’s winters genieten van de ingebouwde wandverwarming (optioneel).

 
Verder dempt de wand galm in de ruimte en geluid van buitenaf. De BinnenklimaatWand is ideaal voor luchtdicht gebouwde panden, waar regulering van het binnenklimaat verplicht is.

Kenmerken
  • verkrijgbaar als voorzet- en scheidingswand;
  • snelle en eenvoudige plaatsing dankzij prefabsysteem;
  • elk type afwerking is in droogbouw te verwerken;
  • bij afwerking met behang, kalk- en/of sierpleister worden de panelen onderling verlijmd;
  • verlijmen overbodig bij leemstucafwerking - in leemstuc wordt een wapeningsnet (van vlas) gebruikt;
  • bij leemstuc keuze uit diverse diktes (van 5 mm tot 2 cm): hoe dikker de leemstuclaag, hoe optimaler de luchtvochtigheidsregulering; 
  • gemaakt van 100% hernieuwbare grondstoffen en bio-based materialen;
  • volledig herbruikbaar en recyclebaar.
« Nieuws overzicht

NBD-Online gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie