ROCKFON introduceert thema Duurzaam? Natuurlijk

ROCKFON streeft continue naar duurzaamheid.

ROCKFON-plafondpanelen zijn gemaakt van basalt. Een natuurlijk stollingsgesteente en constant hernieuwbare grondstof die de aarde in zeer grote hoeveelheden produceert. Daardoor raakt de wereldvoorraad basalt niet uitgeput.


ROCKFON vervaardigt 1750 m² plafondpanelen uit 1 m³ basalt wat overeenkomt met 30 klaslokalen. Met relatief weinig hernieuwbare grondstof slaagt ROCKFON er dus in om een grote hoeveelheid eindproducten te fabriceren, vergezeld van een 15-jarige productgarantie.

 
Net als moederbedrijf ROCKWOOL - wereldmarktleider in van basalt gemaakte steenwolproducten - produceert ROCKFON briketten van restafval dat afkomstig is uit de eigen branche, andere industrieën én uit de eigen productie.

Gezond binnenklimaat

Duurzaamheid maakt al decennia deel uit van de bedrijfsvoering binnen ROCKWOOL en ROCKFON. Omdat de inspanningen op dit gebied voortdurend toenemen, introduceert ROCKFON nu het thema Duurzaam? Natuurlijk.
Dit thema sluit aan op de constante aandacht die ROCKFON besteedt aan kwaliteit, continuïteit en innovatie. Het streven naar duurzaamheid komt tot uiting in een gezond binnenklimaat, waarbij de nadruk ligt op een goede akoestiek, brandveiligheid en lichtreflectie.
ROCKFON-plafondpanelen hebben weinig tot geen invloed op het watergebruik, de energiehuishouding en het thermisch comfort binnen een ruimte. Hiertoe maakt ROCKFON gebruik van de expertise van moederbedrijf ROCKWOOL, een erkend trendsetter in isolatieoplossingen.

ROCKCYCLE

ROCKFON herverwerkt gebruikte plafondpanelen tot nieuwe. Dit gebeurt in de Benelux onder de naam ROCKCYCLE.
ROCKFON-plafondpanelen bestaan inmiddels voor 84% uit gerecycleerde en oneindig hernieuwbare grondstoffen. ROCKCYCLE heeft een positieve invloed op het milieu door afval te verminderen en het primaire grondstofverbruik te verlagen.

Certificeringen

ROCKFON laat zijn levenscyclusanalyse vaststellen op basis van het Nederlandse MRPI-systeem. Dit systeem gaat uit van een Type III-classificatie volgens ISO 14020.
Het MRPI-systeem geeft ook richting aan de toekenning van gebouwcertificeringen, waaronder BREEAM-NL, GPR Gebouw en LEED.
Diverse ROCKFON-producten worden nog dit jaar opgenomen in Categorie 1 van de Nationale Milieudatabase. Alle overige producten zullen naar verwachting volgen in 2014. Daarmee is ROCKFON een erkend en gecertificeerd leverancier.

« Nieuws overzicht

NBD-Online gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie