Maak kennis met NIBE SOLAR zonlichtsysteem op Energie 2013

NIBE SOLAR zonlichtsystemen eind september te zien in Brabanthallen, Den Bosch.

Tijdens de vakbeurs Energie 2013, die van 24 t/m 26 september a.s. plaatsvindt, toont NIBE Energietechniek B.V. een breed overzicht van haar duurzame productassortiment.

 
Naast warmtepompen, boilers en warmte- en koudedistributie-units toont NIBE ook de complete lijn NIBE SOLAR zonlichtsystemen die begin dit jaar is geïntroduceerd.

Zonlichtsysteem op maat

Aan de basis van het NIBE SOLAR zonlichtsysteem staat de Solar Keymark gecertificeerde zonlichtcollector NIBE FP215, waarop NIBE 10 jaar productgarantie verleent. Deze is leverbaar in verticale en horizontale uitvoering en is geschikt voor zowel schuine als platte daken.

 
Het assortiment omvat ook diverse regelingen, bevestigingsmaterialen en andere accessoires. Voor warmtapwater en (ondersteuning van) ruimteverwarming kan met NIBE SOLAR, in combinatie met diverse typen NIBE warmtepompen en boilers, voor vrijwel elke situatie een thermisch zonlichtsysteem op maat worden ontworpen.

 
Voor standaardsituaties levert NIBE echter ook 5 standaardpakketten. Het systeem is drukgevuld, waardoor leidingen niet op afschot hoeven te worden geïnstalleerd en een groot hoogteverschil tussen de collectoren en de boiler kan worden overbrugd.

NIBE: de onbetwiste specialist in warmtapwater

NIBE levert onder meer indirect verwarmde boilers, elektrische boilers en boilervaten in een range van 5 tot 1.000 liter voor toepassing in onder meer woningen, kantoren en sportcomplexen. De boilers kunnen worden gecombineerd met diverse soorten verwarmingssystemen, inclusief NIBE warmtepompen en NIBE zonlichtsystemen.
NIBE boilers zijn bovendien energiezuinig, onderhoudsvrij, duurzaam, solide en aantrekkelijk geprijsd.

Breed toepassingsgebied water/water warmtepomp

De NIBE F1245 combi water/water warmtepomp is leverbaar in vermogens van 5, 6, 8, 10 en 12 kW. Met uitzondering van de 12 kW-uitvoering is deze warmtepomp ook beschikbaar met geïntegreerde passieve koeling (PC-versie). Met de zuinige NIBE F1245 (PC) kan tot wel 40% aan energie worden bespaard in vergelijking met een HR-ketel.

 
Voor het ‘zwaardere werk’ is de NIBE F1345 solo water/water warmtepomp beschikbaar in vermogens van 24, 30, 40 en 60 kW. Door tot 9 warmtepompen in cascade op te stellen, kan in combinatie met bijvoorbeeld een open bron, een vermogen van 720 kW worden bereikt. Dat maakt het toepassingsgebied zeer breed: van woonhuis tot appartementencomplex. Voor de NIBE F1345 zijn tal van accessoires beschikbaar, onder meer voor warmtapwater, afstandsbediening via GSM, monitoring en (actieve of passieve) koeling.

Energie uit ventilatielucht

De NIBE F120 is een ventilatielucht/water warmtepomp die voor de bereiding van warmtapwater gebruik maakt van de energie uit ventilatielucht. Doordat de warmtepomp en het boilervat fysiek van elkaar zijn gescheiden, biedt de NIBE F120 veel opstellingsmogelijkheden voor zowel nieuwbouw als renovatie.

Verduurzamen bestaande woningen

Het NIBE SPLIT lucht/water warmtepompassortiment omvat 6 combinatiepakketten, afgestemd op de behoefte aan verwarming, koeling en warmtapwater in woningen van verschillend formaat. Elk pakket bevat een binnen- en buitenunit die samen een optimaal rendement (COP) waarborgen.
NIBE SPLIT is zeer geschikt voor nieuwbouw, maar kan, doordat er geen ingrijpende aanpassingen zoals bronboringen nodig zijn, ook uitstekend worden toegepast voor het verduurzamen van bestaande woningen.

Regelmodules voor warmte- en koudedistributie

Met het NIBE VIKING programma biedt NIBE een range regelmodules waarmee op individueel niveau warmtapwater, verwarming en passieve koeling aan woningen, kleine bedrijfsgebouwen en collectieve systemen kan worden geleverd.

U bent eind september van harte welkom op stand B047 in hal 1.

 
 

« Nieuws overzicht

NBD-Online gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie