Milieukeurmerk pastategellijm Eurocol 682 Majolicol verlengd tot 2015

Forbo Eurocol’s pastalijm bekroond met het DUBOkeur® milieukeurmerk.

De pastategellijm 682 Majolicol is door het Nederlands Instituut voor Bouwbiologie en Ecologie (NIBE) bekroond met het milieukeurmerk DUBOkeur® en getest op 17 milieuaspecten.

 
Deze tegellijm is volgens de methode van de Levenscyclusanalyse (LCA) beoordeeld op basis van 17 milieucriteria: van CO₂-uitstoot, energie-, grondstoffen- en watergebruik, tot recycling en verwerking van het afval. Deze milieucriteria worden beoordeeld over de gehele levensduur, van productiefase tot afvalverwerking. Hierdoor hebben afnemers de zekerheid dat de beoordeelde producten het milieu zo min mogelijk aantasten.

 
Dit milieukeurmerk is nu verlengd tot 2015.

Kenmerken
  • zeer gunstig verbruik;
  • binnen en buiten toepasbaar;
  • na afbinding ongevoelig voor vorst;
  • vochtbestendig;
  • vanaf 0° C verwerkbaar;
  • superelastisch;
  • hoge aanvangskleefkracht;
  • uitermate geschikt voor buitengeveltoepassing.
Hét keurmerk voor duurzaam bouwen

Het DUBOkeur bewijst dat een product, grondstof of woning tot de meest milieuvriendelijke keuze behoort. Dit wordt aangetoond aan de hand van een milieukundige levenscyclusanalyse gemaakt door het Nederlands Instituut voor Bouwbiologie en Ecologie (NIBE), het kennis instituut voor milieubelasting van bouwmaterialen.

 
Met het DUBOkeur kunnen producten, grondstoffen en woningen op een onafhankelijke en wetenschappelijk wijze aantonen dat ze een duurzame keuze zijn. Het doel van het DUBOkeur is om uitsluitend de bovenkant van de markt op het gebied van duurzaamheid een keurmerk te geven, zodat het ook echt waarde krijgt!

Onderscheiden

Het DUBOkeur product is in 2006 in het leven gebracht zodat producten zich konden onderscheiden op het gebied van duurzaamheid. Alleen de meest milieuvriendelijke alternatieven komen in aanmerking voor certificering. Op dit moment zijn er meer dan 120 producten die het DUBOkeur product keurmerk dragen!

« Nieuws overzicht

NBD-Online gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie