UMC Groningen kiest voor duurzame brandveiligheid

Saval vervangt 650 brandblussers door nieuwe schuimblussers B6P-SC.

‘Bouwen aan de toekomst van zorg’. Dat is de missie voor de komende jaren van Nederlands grootste ziekenhuis: Universitair Medisch Centrum Groningen.

 
Op het gebied van brandveiligheid werd een plan opgesteld voor de vervanging van 650 brandblussers.

Het verduurzamen van blusmiddelen werd in eerste instantie gedaan om het UMCG duurzamer te maken. Maar als dat dient als voorbeeld voor andere UMC’s, is dat natuurlijk mooi meegenomen.

Afvalstromen verminderd

Dankzij het milieuvriendelijke aspect viel de keuze op de nieuwe schuimblusser van Saval, de B6P-SC. Traditionele schuimblussers zorgen voor 6 liter blusmiddel dat elke 5 jaar afgevoerd dient te worden.

 
De B6P-SC zorgt voor slechts 0,3 liter per 10 jaar. UMCG belast het milieu daardoor met 15.210 liter blusmiddel minder gedurende de 20 jarige levensduur van de blusser.

Nederlands product

Naast goed advies bij de aanschaf van blusmiddelen voor bijvoorbeeld specifieke ruimten, was ook de gegarandeerde nalevering van onderdelen gedurende de levensduur van de blusser een pre. Dat Saval fabrikant en leverancier is, geeft een hoop zekerheid.

 
Hetzelfde blustoestel kan tot de maximale leeftijd van 20 jaar worden gebruikt. Dat is duurzaam. Bovendien krijgen alle blussers een barcode, zodat van ieder individueel toestel de locatie inzichtelijk is bij de digitale rapportage. Dat werkt uiterst efficiënt voor zowel het UMCG als Saval.

Visie

De samenwerking tussen UMCG en Saval sluit aan bij de visie van het ziekenhuis: pionieren, kennis delen en zorgen voor mensen. Als eerste grote afnemer van de B6P-SC, deelt UMCG de kennis dat de relatie met Saval bijdraagt aan de zorg voor mensen. Tel daar de duurzame gedachte bij op en je kunt met recht spreken van ‘bouwen aan de toekomst van zorg’.

 

« Nieuws overzicht

NBD-Online gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie