FAKRO organiseert 4e editie International Design Competition - New Vision of the Loft 2.

Het Deense architectenduo Ole Robin en Mateusz Mastalski zijn de winnaars van the Internationale Design Competitie; New Vision of the Loft 2, georganiseerd door FAKRO en het internationale architectuur tijdschrift A10.

 
De tweede plaats is behaald door de Poolse architecten Katarzyna Pener and Wojciech Okrzesik. Het ontwerp van Piotr Skrzycki en Dawid Szczepanski verdiende de derde plek. De winnende ontwerpen zijn beloond met geldprijzen.

FAKRO als inspiratie

De ontwerpwedstrijd daagt architecten jaarlijks uit een loft te ontwerpen waarbij energiebesparing, innovativiteit en FAKRO producten centraal staan. Voor de vierde keer diende FAKRO als inspiratie in de wereldwijde architectenwedstrijd. Uit alle hoeken van de wereld werden ontwerpen ingestuurd.

Jury

Het werk werd geëvalueerd door een jury bestaande uit: Indira van ‘t Klooster (hoofdredacteur A10 magazine), Emmett Scanlon (oprichter van CAST Architecture, adviseur aan het Arts Council of Ireland, Docent aan University College Dublin) en Sabina Sujew (Master of Arts, Hoofd export Benelux FAKRO).

 
De volgende algemene criteria voor de inzendingen werden gehanteerd:

  • het ontwerp vertaalt een origineel en tijdloos concept;
  • toepassing van tenminste 10 FAKRO dakramen.

 
Meer informatie over het werk en de winnaars is te vinden op www.fakro.nl.