Thermische gevelisolatiesystemen met een gepleisterde afwerking

Strikolith introduceert Strikotherm gevelisolatiesystemen.

Hoe zou u een ei isoleren? Door over het ei een jasje aan te brengen! Op basis van dat principe werken ook de uitgekiende gevelisolatiesystemen van Strikotherm.

Isolatiesystemen die worden afgewerkt met een decoratieve pleisterlaag of desgewenst - geheel of gedeeltelijk - met een keramische afwerking, zoals tegels of steenstrips.

Het principe

Een gevelisolatiesysteem bestaat uit isolatieplaten (polystyreen of minerale wol) die met lijm op de ondergrond - meestal metselwerk- worden bevestigd. Hierbij is het van belang dat de isolatieplaten vlak worden aangebracht, zodat ze zich niet in de afwerklaag kunnen aftekenen. In principe kan aan ieder gewenst isolatieniveau van het gebouw worden voldaan en kunnen de isolatieplaten in iedere noodzakelijke dikte worden geleverd en verwerkt.

Thermische spanningen

Na voldoende uitharding van de lijm wordt een spanningsverdelende pleisterlaag aangebracht. In deze pleisterlaag wordt een wapeningsweefsel opgenomen die thermische spanningen in het gevelisolatiesysteem verminderen.

 
Zodra de isolatieplaten zijn aangebracht kan de warmte van bijvoorbeeld zonnestralen niet meer aan het metselwerk worden afgegeven. Hierdoor wordt de constructie in de zomer dus niet meer opgewarmd en zal in de winter dus ook niet meer afkoelen. Zo wordt een duurzaam en prettig leefklimaat gecreëerd dat uiteindelijk ook nog goed is voor uw portemonnee!

Esthetische mogelijkheden

Nadat de spanningsverdelende mortellaag voldoende hard en droog is, kan een decoratieve (sier)pleisterlaag worden aangebracht. U kunt kiezen uit diverse minerale en kunstharsgebonden pleistersystemen die bijdragen aan het duurzame en dampopen karakter van de Strikotherm gevelisolatiesystemen.

 
Daarnaast bieden de gevelisolatiesystemen kleur- en structuurmogelijkheden die naadloos kunnen worden afgestemd worden op de omgeving van het gebouw en de wensen van de gebruiker.

Zelfreinigend verfsysteem

Om noodzakelijk onderhoud zoveel mogelijk te beperken kan een ‘zelfreinigend’ verfsysteem ter bescherming op de decoratieve afwerkpleister worden aangebracht.

 
Zelfreinigend is het niveau dat Strikotherm met haar Peents assortimentsgroep volledig beheerst. De Strikotherm Peents Pearlcoat is een muurverf met zelfreinigende eigenschappen op basis van een intelligente Strikoxan bindmiddelentechniek.

Kenmerken
  • sterk afparelende eigenschappen die vuilaanhechting zeer sterk beperken;
  • Strikoxan bindmiddel geeft de coating een microstructuur met een bepaalde oppervlaktespanning;
  • waterdruppels trekken samen op de Pearlcoat en nemen het vuil mee;
  • bijzonder dampopen (Sd-waarde 0,01 [m]), algwerend en zelfreinigend;
  • geschikt als onderhoudsarme coating op bijvoorbeeld een gevelisolatiesysteem.
Verzekerde garantie

Bij Strikotherm bestaat de mogelijkheid om het totale gevelisolatiesysteem met een ‘verzekerde garantie’ aan te brengen. Het Strikolith Infocenter kan voor u de details uitwerken. Hoe het systeem op verschillende plaatsen van het gebouw moet worden aangebracht. Hierdoor weet de verwerker van het gevelisolatiesysteem precies hoe, waar en welke materiaalcomponenten moeten worden aangebracht. Hierdoor worden bouwfouten tot een minimum teruggedrongen.

 
Wenst u meer informatie over de gevelisolatiesystemen van Strikotherm?

 
Bel dan met het Strikolith Infocenter via (0800) 787 45 65 (gratis).

 

« Nieuws overzicht

NBD-Online gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie