Falco stimuleert en beloont fietsen met DeroZap

Elektronisch systeem registreert en beloont fietser.

Fietsmarketing is een belangrijk en groeiend onderdeel van het Falco assortiment. Met DeroZap biedt Falco het ultieme hulpmiddel aan om het fietsgebruik te stimuleren. DeroZap is een elektronisch systeem om de fietser te registreren en belonen.

 
Fietsen is een gezonde manier van transport met veel bijbehorende voordelen. De fietsende forens is fitter en een fietsparkeerplaats kost minder geld en neemt minder ruimte in beslag als een parkeerplek voor auto’s.

Fietsdata

Met DeroZap is het mogelijk om op een leuke en eenvoudige manier afgelegde fietskilometers vast te leggen en fietsers te belonen. DeroZap is een draadloos, gekeurd systeem dat op zonne-energie of op 220V werkt. De gegevens van de fietser worden geregistreerd door middel van een RFID chip.

 
De RIFD chip wordt aangebracht tussen de spaken van de fiets en de RIFD ontvangers (ZAP-zones) worden op meerdere strategische plekken geplaatst. Fietsdata wordt automatisch opgeslagen op een centrale server en is online beschikbaar voor de fietser.

Directe korting

Online kan de fietser zien hoe vaak hij gefietst heeft, hoeveel kilometers hij heeft afgelegd, hoeveel CO2 hij bespaard heeft en hoeveel calorieën er zijn verbrand. Door het in het vooruitzicht stellen van een bonus, in welke vorm dan ook, zal het fietsgebruik gestimuleerd worden. De ZAP software biedt de mogelijkheid om de fietsende klant of medewerker een directe korting op zijn aankopen te geven.

Fietskalender

Falco en NSA Urban Products zijn onlangs een intensieve samenwerking gestart, waarbij Falco een aandeel van 35% in NSA Urban Products heeft verkregen. Medisch Spectrum Twente (MST) in Enschede is onlangs begonnen met het gebruik van DeroZap, onder begeleiding van NSA Urban Products.

 
Maar liefst 1400 medewerkers van MST hebben een RFID Chip in het voorwiel en worden gemeten wanneer zij met de fiets naar het MST komen. Voor MST verzorgt NSA samen met Fietscity de website fietsendnaarjewerk.nl.
Hierop kunnen de fietsers hun fietskalender bekijken en de gefietste kilometers inwisselen voor fietsgerelateerde producten in de webwinkel.

« Nieuws overzicht

NBD-Online gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie