Sto Isoned zet innovatief prefab gevelisolatiesysteem in de markt

StoTherm Wood buitengevelisolatiesysteem gecombineerd met Sto steenstrip.

Sto Isoned zet een innovatief prefab gevelisolatiesysteem in de markt dat StoTherm Wood buitengevelisolatiesysteem combineert met de Sto steenstrip.

Het resultaat is een geprefabriceerd systeem met een klassiek Nederlandse uitstraling, geschikt voor houtskeletbouw.
Daarmee komen beide bedrijven tegemoet aan de vraag naar prefab oplossingen. Deze innovatieve toepassing is door Elastolith ontwikkeld en wordt door Sto Isoned verder op de markt gebracht.

Verbeteren bestaande woningvoorraad

Met deze samenwerking sluiten Sto Isoned en Elastolith tevens aan op de renovatiebehoefte van de huidige markt, waarin een belangrijke rol is weggelegd voor het energetisch en esthetisch verbeteren van de bestaande woningvoorraad.

 
StoTherm Wood in combinatie met de Sto steenstrip resulteert in een prefab systeem met een Nederlandse uitstraling geschikt voor nieuwbouw en renovatie. Sto Therm Wood wordt in Duitsland en Scandinavië al op grote schaal toegepast om houtskeletbouw te combineren met energiezuinig bouwen of renoveren. Op het systeem is een verzekerde garantie van 10 jaar mogelijk. Hiervoor zijn de benodigde attesten aanwezig en kan de juiste advisering en begeleiding gegeven worden.

Lange levensduur

"Wij ontwikkelden dit systeem in nauwe samenwerking met de houtskeletbouw industrie om zo een snel te construeren gevel met het uiterlijk van een Nederlandse baksteen te realiseren. Het heeft zich inmiddels in meerdere grootschalige projecten succesvol bewezen. Het is duurzaam en het detail bepaalt de kwaliteit. Omdat we die techniek beheersen, kunnen wij een lange levensduur garanderen,” aldus Eric Wielens, CEO van Elastolith.

 
Algemeen directeur Rob de Jong van Sto Isoned vult aan: "Dankzij de samenwerking beschikt Sto nu over een systeem dat volledig aansluit op de Nederlandse vraag naar prefab fabricage en snel bouwen. Daarmee dekken we een voor Sto Isoned nieuw marktsegment af. Wij beschikken over de kennis en middelen om dit systeem de komende jaren actief onder de aandacht te brengen van conceptuele bouwers, timmerfabrieken, architecten en woningbouwverenigingen."

Sto Isoned

Sto Isoned is dochteronderneming van de Duitse multinational Sto AG. Als marktleider en specialist op het gebied van gevelisolatie systemen, streeft Sto Isoned naar een mooiere en energiezuinige gebouwde omgeving. Door hoogwaardige isolatie te combineren met een breed scala aan design opties, worden esthetiek en energiebesparing één.

 
Kijk voor meer informatie op www.sto.nl.

« Nieuws overzicht

NBD-Online gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie