Tapco kunstleien duurzaam alternatief voor traditionele dakbedekking

Ikking Group levert kunstleien van Tapco, een super dakbedekking!

Tapco leien zijn bij uitstek geschikt voor zowel nieuwe daken als bij renovatie ter vervanging van pannendaken en shinglesdaken vanwege het lage gewicht (slechts 12,35 kg per m2).

Tapco leien zijn aantrekkelijk geprijsd en kostentechnisch in het totaalplaatje aanzienlijk lager dan traditionele dakbedekking.

Kenmerken
  • Tapco leien breken of barsten niet (geen breukverlies);
  • vorst- en hagelbestendig;
  • kleur- en windvast, d.w.z. de leien waaien niet op- of af; 
  • doorstaan extreme weersomstandigheden (getest op orkaankracht 176 km/uur!);
  • milieuvriendelijk, duurzaam, volledig recyclebaar;
  • Stabubesteknr. kunstlei: B225140.111.f01.
Gepatenteerde welving

De lei heeft een gepatenteerde welving genaamd InflexTM. Dankzij deze welving drukken de leien na bevestiging stevig tegen het oppervlak ter bescherming tegen regen en wind en is vooraf buigen van de lei niet nodig.
Ook capillaire werking heeft geen kans (door speciale profilering van de achterzijde van de lei) en Tapco leien zijn daarmee de enige in de markt. Vogels hebben geen kans om onder de leien een nest te bouwen.

Overlast van korte duur

De leien kunnen eenvoudig én snel met een hamer of spijkerpistool bevestigd worden (nooit nieten!). Alle onderbrekingen in het dak zoals schoorstenen en dakramen kunnen direct afgewerkt worden.
Snijden van de leien kan met een stanleymes of zaag. Daarbij komen geen kwartsstoffen vrij zoals bij steenachtige dakbedekkingen. Door de snelheid van werken worden ook kosten als steigerhuur teruggebracht en is de overlast voor de bewoners kort van duur.

Kleuronderscheid

Tapco leien zijn door en door gekleurd en onderscheiden zich uiterst positief ten opzichte van andere dakbedekkingmaterialen (zoals bitumen shingles en cement gebonden leien voorzien van een dunne fragiele kleurcoating) voor wat betreft levensduur, milieuvriendelijkheid, duurzaamheid, recycling, kleurvastheid, vervuiling, aangroei van vegetatie, wind-, hagel- en vorstbestendigheid.

 
De Tapco leien zijn qua aanzicht niet te onderscheiden van natuurleien en hebben dezelfde diversiteit in structuur en kleur. Fabrieksgarantie van 50 jaar.

« Nieuws overzicht

NBD-Online gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie