Vensterschool Koorenspoor Groningen gaat voor groen en duurzaam

Dak school voorzien van het Sopranature Toundra Alveo systeem.

De gemeente Groningen vindt groen en duurzaam erg belangrijk. Daarom is er voor de uitbreiding van Vensterschool Koorenspoor extra geld uitgetrokken voor onder andere een sedumdak en zonne-energie.

 
Het dak wordt voorzien van nieuwe dakbedekking. Gebruik wordt gemaakt van een speciale wortelwerende dakbedekking, Garantgum 470K14 WW, voor onder het Sopranature Toundra Alveo systeem.

Direct groen

Het Sopranature Toundra Alveo systeem is een groendaksysteem dat snel en makkelijk aan te brengen is en bovendien ook nog licht van gewicht. Het totale systeem gewicht is volledig verzadigd 51kg per m2.
De Toundrarollen (sedummatten) zijn bij plaatsing al voor 85% begroeid dus het dak is direct groen.

Fix systeem

Daarnaast wordt op een ander deel van het pand zonne-energiepanelen geplaatst. Het bevestigingssysteem wordt ook geleverd door Troelstra & de Vries BV. Hier wordt gebruik gemaakt van het fix systeem.

 
Traditionele zonnepanelen worden bevestigd op pootjes welke op de dakbedekking gebrand worden. Groot voordeel hiervan is dat de dakbedekking niet doorboord hoeft te worden. Kans op lekkages worden hierdoor aanzienlijk verkleind.

Gebruikneming na zomerreces

Op 14 februari jl. is door onderwijswethouder Tom Schroor het startsein gegeven voor de uitbreiding van Vensterschool Koorenspoor. Aannemer Dijkstra Draisma werkte onder andere samen met dakdekkersbedrijf SRC uit Heerenveen aan dit project.

 
Verwacht wordt dat na het zomerreces de werkzaamheden afgerond zullen worden en dat het complete gebouw in gebruik genomen kan gaan worden.

« Nieuws overzicht