Brandwerende schuifdeur Hoefnagels biedt evacuatiemogelijkheid

Veilige evacuatie mogelijk dankzij geïntegreerde vluchtdeur.

Hoefnagels Branddeuren is producent van Firelock® brandwerende schuifdeuren. Deze branddeuren zorgen bij brand voor een directe compartimentering waardoor de brand zich niet verder kan uitbreiden en de schade beperkt blijft.

Geïntegreerde vluchtdeur

Groot voordeel van de Firelock brandwerende schuifdeur is de mogelijkheid tot het integreren van een vluchtdeur. De toepasbaarheid van deze brandwerende afsluiting wordt hiermee vele malen groter, aangezien dan ook een evacuatiemogelijkheid wordt geboden.

Er is keuze uit een enkele vluchtdeur, twee vluchtdeuren of een dubbele vluchtdeur.

Luxe schuifdeuren

De Firelock brandwerende schuifdeur kan standaard worden uitgevoerd met sandwichpanelen. Maar ook uitvoeringen met brandwerend glas of bekledingen met hout en/of RVS-beplating zijn mogelijk.

In situaties waar esthetische kenmerken een grote rol spelen zoals in kantoren, ziekenhuizen en openbare gebouwen, zijn deze luxe schuifdeuren een uitstekende brandveilige oplossing.

60 en 120 minuten

Uiteraard is de schuifdeur getest bij Efectis/TNO en voldoet deze brandwerende afsluiting aan de NEN 6069 en het Bouwbesluit. Daarnaast is Hoefnagels ook in het bezit van een KOMO-attest.

 
De Firelock brandwerende schuifdeur met vluchtdeur heeft een tweezijdige brandwerendheid van maximaal 60 minuten. Zonder vluchtdeur is de schuifdeur tweezijdig tot maximaal 120 minuten brandwerend.

Projecten

Enkele voorbeelden van projecten waar de Firelock brandwerende schuifdeur met geïntegreerde vluchtdeur is toegepast, zijn het Stedelijk Museum in Amsterdam, het hoofdkantoor van KPMG in Amstelveen en het Algemeen Ziekenhuis Klina in het Belgische Brasschaat.

 
Kijk voor meer referenties en informatie op de website van Hoefnagels.
Hier vindt u ook een bestek- en CAD-tekeningenservice, waarmee u op eenvoudige wijze STABU-bestekteksten en CAD-tekeningen kunt downloaden.

Hoefnagels Branddeuren bv

Naast de Firelock brandwerende schuifdeuren biedt Hoefnagels Branddeuren een ruim scala aan brandwerende oplossingen ten behoeve van brandcompartimentering.

 
Alle producten zijn maatwerkproducten, die volledig zijn afgestemd op de eisen van architect, aannemer en eindgebruiker. Hoefnagels is benoemd tot Hofleverancier en lid van Brandveilig Bouwen Nederland (BBN).

« Nieuws overzicht

NBD-Online gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie