Powerwall isolatieplaat nu ook in 90 mm dikte

Recticel Insulation levert sinds kort de buitengevelisolatieplaat Powerwall® ook in een dikte van 90 mm.

De warmteweerstand (RD) is 3,75 m² K/W. Daarmee wordt de wettelijke minimumeis voor isolatie bij renovatiewerken in positieve zin ruimschoots overschreden.

Recticel Insulation heeft een ruim assortiment Powerwall platen voor hoogwaardige buitengevelisolatie opgebouwd. Er zijn 7 verschillende diktes beschikbaar; sommige dunner, sommige dikker dan deze nieuwe 90 mm-plaat.
Ze zijn uit voorraad leverbaar dan wel op aanvraag.

Renovatieprojecten

De Powerwall isolatieplaten worden vooral gebruikt in renovatieprojecten. Het aanbrengen van nieuwe buitengevels gaat volgens het innovatieve isolatie- en afwerkingsconcept Isofinish. Dat is een speciaal ontwikkeld concept van Recticel Insulation, Borgh, Deceuninck en Eternit.

 
Van het concept maken deel uit: Powerwall isolatieplaten, regelschroeven (voor de millimeter nauwkeurige uitlijning van de houten regels) en een nieuwe gevelbekleding naar keuze. Door de speciale opbouw zijn koudebruggen uitgesloten.

Taufoam by Recticel

De Powerwall isolatieplaten zijn gemaakt van Taufoam by Recticel, een bijzondere PIR-schuim met een verhoogde brandveiligheid. Ten behoeve van een perfecte verwerking beschikken ze over een praktisch
tand-en-groef kliksysteem.

Isofinish methodiek

De Isofinish methodiek bestaat uit het aanbrengen van ultra dunne isolatieplaten in Taufoam by Recticel, daartegen een houten draagconstructie, alles met behulp van regelbare gevelschroeven, plus het plaatsen van de nieuwe bekleding (gevelplaten, leien of sidings).

 
Tussen isolatie en afwerking is een ventilerende spouw aanwezig. De bedrijven die Isofinish gezamenlijk hebben ontwikkeld als gevelrenovatie-oplossing zijn van Nederlandse en Belgische origine.
Recticel Insulation levert de Powerwall isolatieplaten en Borgh de regelbare gevelschroeven. Deceuninck en Eternit leveren de gevelbekleding (hierbij zijn vele afwerkingen mogelijk al naar gelang de wens van de opdrachtgever).

 
Meer weten over Powerwall isolatie en alle andere isolatieoplossingen van Recticel Insulation?
Kijk snel op www.recticelinsulation.nl

« Nieuws overzicht

NBD-Online gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie