METACON OHD is nieuwe brandwerende overheaddeur

Metacon kan met trots wederom een nieuw product toevoegen aan het gamma van branddeuren.

Dit keer gaat het om een brandwerende overheaddeur, de METACON OHD. Afgelopen mei zijn er 2 testen gedaan bij Efectis volgens de Europese testnormering NEN-EN 1634-1.

Hierbij zijn zeer mooie resultaten zijn behaald die een classificatie opleveren van EW 90 minuten voor de Nederlandse markt (E 90 voor de Europese markt).

Veelvuldig gebruik

Inmiddels loopt er met deze deur een cyclitest waarbij de 25.000 cycli probleemloos zijn gepasseerd. Deze overheaddeur is dus uitermate geschikt zijn voor veelvuldig gebruik. De verwachting is dat deze zomer de testen voor de EI1 classificatie zullen worden afgerond zodat de deur voor de gehele Europese markt geclassificeerd is.

Toepassingsgebieden
  • uitermate geschikt voor zowel binnen als buiten toepassing;
  • uitvoerbaar met een horizontaal of verticaal beslag;
  • maximale dagmaten (nog niet exact bepaald) zal (naar verwachting) minimaal 5000 x 5000 mm worden op basis van de behaalde resultaten (naar verwachting).
Kenmerken
  • samengesteld uit modules vervaardigd uit een frame van stalen kokers die bekleed zijn met brandwerende beplating (15 mm);
  • voorzien van een voorgelakte beplating 0,63 mm in de standaardkleuren RAL 9002, 7016 of 9006.

 
Deze modules worden samengevoegd middels stalen scharnieren op de modules die worden aangebracht tijdens de montage. Ter hoogte van de aansluitingen tussen de modules zijn er brandwerende stroken aangebracht van bij verhitting opschuimend materiaal.

 
De overheaddeur is voorzien van een horizontale of verticale railset met stalen loopwielen vervaardigd van hoogwaardig gegalvaniseerd staal. Deze zijn aan de binnenzijde voorzien van een vlamkering.

 
Aan de bovenzijde is een labyrint aanwezig, vervaardigd uit 2 mm Sendzimir plaatmateriaal, gevuld met bij verhitting opschuimend materiaal. De deur wordt geopend en gesloten door middel van een aandrijfas die voorzien is van aluminium kabeltrommels waarbij de staalkabels worden bevestigd aan het deurblad die beveiligd is met een kabelbreukbeveiliging.

 
Standaard wordt de deur voorzien van 400V failsafe opsteekaandrijving inclusief frequentiebesturing en noodstroomaccu.

Toebehoren

De brandwerende overheaddeur kan met diverse toebehoren worden uitgevoerd zoals:

  • een set lichtlijsten om de deur automatisch te laten sluiten;
  • deurblad in RAL kleur naar keuze poedercoaten;
  • diverse bedieningsopties zoals schakelaars, handzenders, trekkoorden of bewegingsradars;
  • vloeistofkering tot een hoogte van 500 mm.
« Nieuws overzicht