Vetrotech test brandwerende beglazing monumentaal pand

Project met koud gebogen brandwerend glas een feit.

Residence Palace in Brussel, gebouwd naar ontwerp van de Zwitserse architect Michel Polak, zal een verbouwing ondergaan die de uitbreiding van de Europese Unie zal kenmerken.

 
Voor de nieuwe gevel, een transparant geheel van koud gebogen brandwerend glas zijn brandtesten op maat gedaan om de brandveiligheid van het gebouw te waarborgen.

Ellipsvormige glasbel

Een test, uitgevoerd en gemonitord door Vetrotech Saint-Gobain, heeft unieke prestaties opgeleverd met als resultaat dat de beoogde architectuur waargemaakt kan worden. De architectuur is uniek vanwege haar vorm, een ellipsvormige glasbel, die het gebouw tot een opvallend geheel zal maken.

Geen ruit hetzelfde

Om dit project te kunnen realiseren is ongeveer 1200 m² brandwerende beglazing ingezet van Vetrotech Saint-Gobain. Uniek aan deze beglazing is dat geen enkele ruit hetzelfde is.
Zowel qua maat als qua vorm hebben ze allemaal een verschillende buigstraal.

  • brandwerende classificatie voor deze beglazing is E30 / E60 en EI60;
  • beglazingsafmetingen: ong. 2350 x 1180 mm (b x h).

 
Het project bestaat uit conferentiezalen met tolkencabines, vergaderzalen, kantoren voor de voorzitter van de Europese Raad, voor de voorzitterschappen van de Raad, delegaties van de lidstaten van de Europese Unie en de pers.

 
Het bouwkundige en technische ontwerp van het gebouw van de Europese Raad voldoet aan strenge milieu-eisen.

« Nieuws overzicht