Duurzaam renovatieconcept met VELUX dakramen

VELUX dakramen en zonnecollectoren onderdeel van nieuw renovatieconcept.

In Montfoort zijn 10 sociale huurwoningen duurzaam gerenoveerd van energielabel E naar A++. Hiervoor is een nieuw renovatieconcept toegepast met VELUX dakramen en zonnecollectoren.

 
Door het unieke ontwerp, gebaseerd op de principes van Active House, ontstaat een goede balans tussen energieontwerp, binnenklimaat en omgeving. Het wooncomfort en de gezondheid van de bewoners staat hierbij centraal.
Het renovatieconcept is ontwikkeld door de VELUX Groep en Danfoss.

Opvallend dak

Het vernieuwde dak van de woningen valt meteen op. Aan de voorzijde zijn PV-panelen op het dak gelegd voor de energieopwekking en hoog in het dak brengen 4 elektrische VELUX INTEGRA dakramen daglicht en verse lucht in de woning.
Elektrisch bedienbare rolluiken zorgen voor de nodige isolatie en warmtewering.
Aan de achterzijde vormen 4 VELUX zonnecollectoren (warmwatervoorziening) samen met VELUX dakterrasvensters een geïntegreerd geheel door het gebruik van één systeem van gootstukken.

Solar solution concept

De collectoren staan in verbinding met een Danfoss boiler in de berging. De totale vormgeving van het dak is gebaseerd op het prijswinnende VELUX Solar Solution concept, dat een totale integratie nastreeft van dakramen, zonnecollectoren en PV-panelen in combinatie met installatiesystemen zoals boilers en warmtepompen.

Serre op zolder

De donkere bergzolder is veranderd in een woonzolder. Door toepassing van de VELUX dakterrasvensters is een serreachtige omgeving ontstaan met meer daglicht én vooral meer wooncomfort voor de bewoners. Van de 4 dakterrasvensters is er één als deur te openen voor toegang tot het dakterras.

Duurzaam renoveren

Het duurzame renovatieconcept is gebaseerd op de Active House visie met als focus het opwekken van zonne-energie, het gebruik van passieve zonnewarmte en technologie voor energie- en klimaatbeheersing.
Gecombineerd met het allerhoogste niveau van isolatie en natuurlijke ventilatie is een nieuwe schil om de woning gecreëerd die de energieprestatie tot een topniveau stuwt.
Deze combinatie vormt de basis om optimaal duurzaam te renoveren en een woning te realiseren waarin de behoefte aan daglicht, warmtebeheersing en ventilatie onderling in evenwicht zijn en met het energieverbruik.

Modelwoning bezoeken

Eén van de woningen aan de Poorterstraat is tot 25 september a.s. te bezoeken. Er worden rondleidingen verzorgd en presentaties gegeven over de totstandkoming van het project, de Active House visie, de samenwerking en producttoepassingen.

 
Kosteloos inschrijven kan via www.velux.nl/depoorters.

« Nieuws overzicht

NBD-Online gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie