Forbo Eurocol levert emissie- en stofarme producten met milieukeurmerk.

Bij de traditionele bouwmethode lukt het niet langer om altijd ieders expertise zodanig in te brengen dat een optimale oplossing ontstaat.

Conceptueel Bouwen brengt hier verandering in door de klant een keuze te laten maken uit een aantal uitgewerkte concepten.

Duurzame producten

Deze zijn vooraf ontwikkeld door ontwikkelaars, architecten, bouwbedrijven of toeleveranciers, afzonderlijk of in samenhang. Een voorbeeld van een concept is het gebruik van duurzame producten.

 
De Eurocol-producten sluiten naadloos aan bij het duurzaamheidsbeleid van Forbo Eurocol. Voor diverse Eurocol-producten heeft dit al een paar onafhankelijke duurzaamheidskeurmerken opgeleverd, zoals het DUBOkeur of het EC1 (plus)-label.

 
Bij DUBOkeur worden producten getest op 17 milieuaspecten, zoals CO₂-uitstoot en energiegebruik. Het EC1 (plus)-label houdt in dat onze producten zowel voor als na de verwerking bijna geen schadelijk dampen meer uitstoten. Daarnaast voeren wij ons eigen ECO-logo, waarvoor wij vergelijkbaar strenge milieu- en duurzaamheidseisen hanteren. Het zijn ideale producten voor het bouwen volgens een bepaalde milieuprestatie, zoals BREEAM.

Energiezuinig

Vluchtige oplosmiddelen worden in Eurocol-producten niet meer gebruikt. Ook bieden we een uitgebreide lijn aan met stofarme poederproducten, zoals lijmen en egalisatiemiddelen. In alle gebouwen en ook bij alle productieprocessen van Forbo Eurocol wordt er steeds meer gebruik gemaakt van energiezuinige installaties. Ook zijn de Eurocol-verpakkingsmaterialen veelal geschikt voor hergebruik of recycling.

Milieuzorg

Voor de effecten van onze bedrijfsactiviteiten op mens, milieu en bedrijfsvoering voert Forbo Eurocol een structureel MVO-beleid. Duurzaamheid is het sleutelwoord bij alle investeringen en werkprocessen. Forbo Eurocol neemt ook haar verantwoordelijkheid ten aanzien van het milieu door de invoering van de bedrijfsinterne milieuzorg. Het milieuzorgsysteem is gecertificeerd door Lloyds volgens de eisen van de internationale norm EN-ISO 14001.

Kostenneutraal

Duurzaamheid en zorg voor het milieu zijn een belangrijk onderdeel bij Forbo Eurocol. Het is en blijft echter heel belangrijk dat het nooit ten koste mag gaan van de kwaliteit en verwerkbaarheid van de producten. Duurzaamheid kan daardoor zo goed als kostenneutraal uitgevoerd worden.