Triflex introduceert luminicerende markeringen

Triflex NightLine producten vinden hun weg in Nederland.

Triflex BV, specialist in vloeibare kunststoffen, heeft een nieuwe productserie van luminicerende markeringen in Nederland gelanceerd. De verven en koudplasten met lichtgevende pigmenten zijn bekend onder de naam Triflex NightLine.

Bij de Duitse collega’s van Triflex is het eerste project al een feit: vorig jaar is een 2.800 lange metrotunnel in Hamburg voorzien van de luminicerende markeringen.

Begeleiding noodsituaties

De Triflex NightLine producten zijn geschikt voor ondergrondse parkeergarages, trappenhuizen, tunnels en andere ruimtes waar bewegwijzering essentieel is.
In het geval van brand, rookontwikkeling, of bij lichtuitval in donkere ruimtes, zijn de lichtgevende markeringen een effectieve manier om mensen in noodsituaties te begeleiden; de kortste weg uit de gevarenzone.

Opvallende vluchtwegen

De luminicerende pigmenten in de markeringen absorberen daglicht of kunstlicht. De aanwezige lichtbronnen zijn in de meeste gevallen voldoende om de pigmenten ‘op te laden’.
In het donker geven de pigmenten een geel-groen licht af; een natuurkundig effect dat duurt en duurt.

Metro Hamburg

Bij de realisatie van de nieuwe metrolijn U4 in Hamburg, was veiligheid de belangrijkste focus. In geval van calamiteiten, moeten passagiers de tunnel zo snel mogelijk kunnen verlaten.

 
In de 2.800 meter lange tunnel is één-componenten verf gebruikt om de vluchtwegen te markeren. Geschikt voor ruimtes met een lage mechanische belasting. De productenreeks Triflex NightLine kent ook
2-componenten koudplast en epoxy hars. Geschikt voor ruimtes die zwaarder worden belast.

 
Op de Triflex website is meer informatie te vinden over Triflex NightLine.

« Nieuws overzicht

NBD-Online gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie