Bolidt introduceert antimicrobiële vloer- en wandafwerkingen

Bolidt Kunststoftoepassing B.V. en TNO testen vloeren met een revolutionaire nieuwe bacteriënbestrijdingstechniek.

Na uitgebreid laboratoriumonderzoek in samenwerking met TNO, heeft Bolidt Kunststoftoepassing B.V. lanceert haar state of the art antimicrobiële vloer- en wandsystemen.

 
De technologie is specifiek ontwikkeld voor de zorgsector en maakt gebruik van een nieuwe revolutionaire techniek waarbij bacteriën worden gedood zodra ze in aanraking komen met het vloer- of wandoppervlak.

Elektrocutie

Bolidt heeft een state of the art antimicrobiële technologie voor de zorgsector ontwikkeld, waarin gebruik gemaakt wordt van een revolutionaire nieuwe bestrijdingstechniek: elektrocutie.

 
Waar bestaande antibacteriële verfsystemen gebaseerd zijn op chemische bacteriebestrijding met behulp van bijvoorbeeld zilverzout, zijn de nieuwe Bolidt systemen gebaseerd op een gepatenteerde mechanische technologie. Hierbij wordt de bacterie gedood dankzij het elektrische ladingsverschil tussen de Bolidt vloer en de bacterie zelf.

Resistent

Aangezien juist via de vloeren een potentieel groot verspreidingsrisico bestaat, is met deze technologische ontwikkeling een enorme stap voorwaarts gezet. Vooral ook omdat de bacterie niet resistent kan worden tegen deze mechanische attack; bij chemisch werkende coatings met bijvoorbeeld zilverionen bestaat de mogelijkheid dat een bacterie resistent wordt.

Ingekapseld

De antimicrobiële technologie is na gedegen productontwikkeling en formulering ingekapseld in de Bolidt compounds zodat de bekende Bolidt systemen in deze speciale variant beschikbaar worden, met de vertrouwde mechanische en esthetische eigenschappen die u van Bolidt gewend bent.

Werkingskracht

In de Bolidt technologie worden géén giftige stoffen toegepast. Stoffen die in de loop van gebruik en reiniging uit de coating losraken en in het milieu terecht komen. Door deze zogenaamde ‘leaching’ eigenschap verliezen dergelijke coatings bovendien hun werkingskracht, wat bij de Bolidt technologie niet het geval is.

Onderhoud en reiniging

Belangrijk voor het goed functioneren van de antimicrobiële werking van genoemde systemen is een adequate reiniging van de oppervlakken. Omdat de werking is gebaseerd op het fysieke contact van bacteriën met het vloer- en wandoppervlak dienen ‘scheidende substanties’ zoals waslagen, vuilophopingen e.d. voorkomen dan wel verwijderd te worden.

 
Bolidt biedt periodiek onderhoud in verschillende vormen aan al naar gelang de specifieke wens van de gebruikers. Voor de dagelijkse hygiëne en reiniging van de vloeren en wanden heeft Bolidt een overzichtelijke handleiding opgesteld. Systeembeschrijvingen, bestekteksten, reinigingshandleiding, testrapporten etc. stellen wij op uw verzoek graag ter beschikking.


« Nieuws overzicht

NBD-Online gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie