Nieuw inbraakwerend muurrooster van Duco is sterk staaltje

Dankzij hun unieke stevigheid zijn ze vandalismebestendig en inbraakwerend.

Duco Ventilation & Sun Control beschikt met haar DucoGrille Solid gamma over een sterk staaltje muur- en raamroosters. Letterlijk & figuurlijk, want deze roosters zijn perfect bestand tegen vandalisme of zelfs inbraakwerend dankzij hun unieke stevigheid.

 
Met de DucoGrille Solid++ M 30Z is er nu ook een nieuw inbraakwerend muurrooster (tot klasse 2) op de markt!
De DucoGrille Solid++ M 30Z is een inbraakwerende variant, die als opbouw muurrooster onzichtbaar op het kozijn geïnstalleerd wordt en perfect kan bijdragen aan de nachtkoeling van een gebouw.
Net zoals bij de overige types van het Solid-gamma, doen de geperforeerde lamellen dienst als insectenwering.

Met staal versterkt

Dit opbouw muurrooster is vervaardigd uit aluminium extrusieprofielen. De meervoudige, ‘stapelbare’ lamellen worden individueel in het met staal versterkte kaderprofiel bevestigd. Bovendien kan het rooster van binnenuit vastgeschroefd worden, zodat er van buitenaf geen schroeven aan te pas komen.
Op die manier voldoet de DucoGrille Solid ++ M 30Z moeiteloos aan de Europese norm voor de klasse 2 van inbraakwerendheid. De ‘Z’-vormige lamel zorgt daarenboven voor een strak design.

Burglar resistance

Het muurrooster heeft met succes alle proeven doorstaan die voorgeschreven zijn in de ontwerpnormen ‘Burglar resistance Construction products’ prEN 1627 tot prEN 1630 voor de klasse van inbraakwerendheid 2.

Technische gegevens
  • visuele vrije doorlaat - 60%;
  • fysische vrije doorlaat - 34%;
  • lamelstap - 37,5 mm;
  • diepte - 42 mm;
  • aanslag kader - 12,75 mm;
  • inbraakwerendheidsklasse - Klasse 2 (volgens NEN 5096:2007 en ENV 1637:2011).

 
Meer roosters

« Nieuws overzicht