Caleffi houdt webinar controle keerkleppen en terugstroombeveiliging

Caleffi Academy hield begin juni eerste gratis webinar.

De controle van keerkleppen en terugstroombeveiliging in leidingwaterinstallaties was het onderwerp van de eerste gratis webinar van de Caleffi Academy.

 
Docent van de webinar was Marc Heusinkveld, Caleffi Product Manager Nederland. Deelnemers konden hem via een chatprogramma vragen stellen, en kregen tussendoor ook zelf vragen over de gepresenteerde lesstof.

Beveiligingseenheden

 
Aan de orde kwamen de verschillende types terugstroombeveiligers en de situaties waarin ze worden toegepast. Beveiligingseenheden gaan het terugpersen of terughevelen tegen van verontreinigde of gevaarlijke vloeistoffen in een drinkwaterinstallatie. De beveiliging wordt onder meer geïnstalleerd bij zuigkruisverbindingen en perskruisverbindingen.

Soorten beveiligingseenheden

De soorten beveiligingseenheden worden met twee hoofdletters aangegeven. De eerste geeft de familie aan waartoe de eenheid behoort, de tweede het type. In Waterwerkblad 3.8 staat een overzicht van deze soorten in relatie tot de vloeistofklassen. Daarmee kan de installateur vaststellen welke aansluitbeveiliging in welke situatie nodig is.

Controlefrequentie

Het webinar schetste daarnaast het wettelijke kader voor de controle van de beveiligingseenheden. In Waterwerkblad 1.4 G staat dat terugstroombeveiligingseenheden, zoals controleerbare keerkleppen, beluchters, onderbrekers en atmosferische onderbrekingen, jaarlijks moeten worden gecontroleerd.

Controlemethode

Voor de wijze van controleren verwijst Waterwerkblad 1.4 G naar de technische informatie van de leverancier. Instructiefilmpjes over de werking en controle van een EA-keerklep en van een CA- en BA-terugstroombeveiliger staan onderaan deze pagina.

Volgende webinar

De webinar maakt deel uit van de Caleffi Academy, een gratis opleidingsprogramma van leverancier Caleffi rond drie actuele thema’s.
De volgende aflevering over Satellietunits en Energiemeting vindt plaats op woensdag 4 september a.s.

 
Inschrijven kan via de Caleffi website



« Nieuws overzicht

NBD-Online gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie