Metaglas glazen gevellamellen weren zon

Metaglas introduceert Total Glas lamellen.

Tijdens de afgelopen Bouwbeurs waren op de stand van Metaglas verschillende uitvoeringen van de nieuwe Total Glas volglazen gevellamellen te zien.

De lamellen zijn o.a. geschikt voor architecturale zonwering, gevelbekleding en beglazing van galerijen.

Bedrukte folie

Total Glas lamellen zijn er zowel verticaal als horizontaal, vast en beweegbaar en kunnen worden voorzien van bedrukte of gekleurde folies. De schuine stand van de panelen zorgt dat er altijd natuurlijke ventilatie plaatsvindt in de achterliggende ruimtes. De lamellen worden per project volledig op maat ontworpen en de elementen worden zoveel mogelijk geprefabriceerd om de montagetijd te verkorten.

 
Dit systeem is gemaakt van smalle, verticale glazen panelen die elektrisch te bedienen zijn. Wanneer op de lamellen bedrukte folie wordt toegepast, kunnen ze gebruikt worden als zonwering.

 
 
Toepassing en werking

Total Glas lamellen kunnen meerdere verdiepingen overspannen. Daarbij zijn de lamellen bevestigd aan een strak vormgegeven, stalen draaimechanisme. Afhankelijk van de oppervlakte van de gevel wordt het systeem opgedeeld in verschillende segmenten.

 
Door de lamellen te draaien met een afstandbediening, kan de hoeveelheid zonlicht per segment worden verminderd. Dit zorgt voor een gevel die niet alleen zonlicht weert maar ook een architectonisch fraaie uitstraling heeft.

 
Naast elektrisch bedienbaar kunnen Total Glas lamellen ook als vaste panelen worden uitgevoerd. In dat geval worden de panelen met strakke RVS-schroefpunten vastgezet.

Verdere mogelijkheden

De mogelijkheden van dit innovatieve systeem gaan echter nog veel verder; denk aan de toepassing van speciale glassoorten die zonne-energie opwekken of de toepassing van software en domotica zoals lux-, wind- en regenmeters waarbij de Total Glas lamellen op ieder specifiek moment van de dag zorgen voor optimale daglichttoetreding, beheersing van het binnenklimaat en energieregulering.
Daarnaast vindt er in de achterliggende ruimtes altijd natuurlijke ventilatie plaats dankzij de schuine stand van de panelen.

« Nieuws overzicht

NBD-Online gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie