Animeo en EnOcean vormen nieuwe KNX mix

Somfy's besturingssystemen voor zonwering zijn klaar voor de toekomst.

Geautomatiseerde zonwering verhoogt het comfort en de energiezuinigheid van een gebouw. We hebben het dan wel over geautomatiseerde zonwering, maar eigenlijk gaat het om de ‘intelligentie’ die Somfy in de besturing stopt.

Naast de ‘hardware’ is de ‘software’ een belangrijk onderdeel van de installatie. Goed beschouwd is de hardware ondergeschikt aan de software. Immers op basis van de gewenste functionaliteit dienen één of meerdere scenario’s te worden bedacht waaruit dan de toe te passen hardware rolt.
Toch wordt er vaak in omgekeerde volgorde gewerkt en dat komt misschien omdat de installateur zich gefocust op de manier waarop de ‘technische’ installatie moet worden gerealiseerd.

 
Snelheid en installatiegemak

Gelukkig wordt er op basis van bovenstaande steeds meer gekozen voor de KNX standaard. KNX voldoet aan alle argumenten met betrekking tot snelheid en installatiegemak.
Niet in de laatste plaats met betrekking tot de Somfy animeo KNX producten die met verschillende stekkerbare aansluitingen worden geleverd.

 
Full servicepakket

Omdat Somfy het belang van deze intelligentie inziet en promoot, biedt zij een ‘full service’ pakket aan. Dit houdt in dat vanaf het moment waarop een project wordt geïnitieerd tot aan de oplevering en daarna, Somfy experts een project kunnen begeleiden op het gebied van advisering, voorbereiding installatie en inbedrijfstelling.
Ook na de oplevering van een project blijft Somfy ondersteunen bij gewenste uitbreidingen of aanpassingen.

 
BREAAM

Doordat animeo KNX ondersteunt bij energiezuinigheid en comfort, draagt dit ook bij aan BREEAM certificering. Bij BREEAM certificering wordt de duurzaamheidprestatie van gebouwen bepaald door credits te geven aan maatregelen en materialen variërend van toegepast projectmanagement tot het hergebruik van grondstoffen en ‘renewable energy’.

 
EnOcean verbinding

Het is in dit kader dan ook logisch dat als ontwikkeling op het Somfy animeo gamma er een aansluiting is gemaakt met het protocol EnOcean. Als eerste zal het mogelijk zijn om individuele draadloze schakelaars met het EnOcean protocol te verbinden met animeo KNX.
De toegepaste technologie van EnOcean in schakelaars met radiobesturing maakt batterijen overbodig. Door in de animeo Motor controllers EnOcean ontvangers te plaatsen is het dus mogelijk geworden om schakelaars die de individuele bediening van de zonwering regelen rechtstreeks te verbinden met de KNX bus zonder dat deze van batterijen zijn voorzien.

Opnieuw een stukje evolutie van duurzame en intelligent gestuurde zonwering!

NB: EnOcean is de initiatiefnemer van gepatenteerde energiewinning met behulp van draadloze sensortechnologie voor gebruik in gebouwen en industriële installaties.


« Nieuws overzicht

NBD-Online gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie