Elke sporthal op Olympisch niveau dankzij Solatube

Indoor sporten op Olympisch niveau in een weldaad aan daglicht.

Sporten in daglicht verhoogt het energiepeil, zorgt voor een betere activiteit, betere prestaties en een goede verbranding. Echter ontbreekt het de meeste sporthallen nog vaak aan (voldoende) daglicht. Het Solatube® daglichtsysteem biedt uitkomst.

 
Door de onlangs verkregen gebruiksverklaring van KIWA ISA Sport brengt Solatube nu diffuus daglicht op elke plek in de sporthal waarbij deze kan voldoen aan alle normen van de NOC NSF. De sporthallen zijn hierdoor geschikt voor zowel topsporters als onderwijsinstellingen.

Multifunctionele sporthal

De daglichtsystemen van Solatube filteren de negatieve effecten van daglicht en brengen op een gecontroleerde manier diffuus daglicht tot elke plek onder het dak. De tubes vangen het buitenlicht met een koepel op en transporteren het daglicht via een reflecterende buis de sporthal in.

 
Op deze manier is de sporthal geschikt voor topsporters, waarbij directe daglichttoetreding niet is toegestaan in verband met verblinding. Tegelijkertijd voldoet het ook aan de normen voor onderwijsinstellingen, waarbij daglichttoetreding juist een vereiste is. Sporthallen kunnen zo optimaal gebruikt worden.

KIWA ISA Sport gebruiksverklaring

De ongeëvenaarde kwaliteit van Solatube daglichtsystemen is aangetoond door middel van tests uitgevoerd door TNO, Peutz en Grontmij. Alle geclaimde technische specificaties zijn hiermee onderbouwd, waardoor Solatube (dag)lichtplannen op maat kan aanleveren.

 
Het daglichtsysteem kan hierdoor voldoen aan alle normen en eisen m.b.t. daglichttoetreding zoals die gesteld zijn door de NOC NSF. Ook KIWA ISA Sport heeft dit erkend, en reikte Solatube recent hiervoor een gebruiksverklaring uit.

 
Meer over het Solatube daglichtsysteem.  

« Nieuws overzicht

NBD-Online gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie