Vereniging FBS maakt zich sterk voor toeleveranciers

FBS verbreedt scope als belangenbehartiger industrie naar digitaal dataverkeer

De vereniging Fabrikanten Bestek Services (FBS) behartigt tot op heden de belangen van toeleveranciers in de bouw bij de ontwikkelingen op het gebied van online bestekservices en bestekzoekmachines.

Digitalisering bouwkolom

Digitale uitwisseling van  data in de bouwkolom (o.a. BIM, handelsverkeer e.d.) zal de komende jaren nog verder in belang gaan toenemen als voorwaarde voor een optimale samenwerking tussen marktpartijen. Dit heeft de FBS doen besluiten haar rol in dit werkveld te gaan verbreden.

 
Binnen de bouwkolom ontstond behoefte aan één platform dat namens de toeleverende industrie de rol van initiator en klankbord kan vervullen bij het tot stand brengen van integrale verbeteringen in de infrastructuur voor digitale data uitwisseling tussen de marktpartijen.  FBS heeft een uitstekende basis om deze rol te gaan vervullen, aldus voorzitter Dennis Duffels.

Relevante belangenbehartiger

FBS volgt, bevordert en initieert ontwikkelingen op het gebied van digitale data uitwisselingen tussen de fabrikanten en de andere marktpartijen binnen de bouwkolom. Zij is daarmee een klankbord, een belangenbehartiger en een informatiepunt voor de fabrikanten en tevens een gesprekspartner voor bestaande platforms en organisaties in dit werkveld binnen de bouwkolom.

 
FBS bewaakt het uitgangspunt dat productinformatie in vorm en in onderscheidend vermogen eigendom zijn en blijven van de fabrikant. Zij richt zich in haar activiteiten daarom vooral op het bevorderen van een goede infrastructuur vóór en beschikbaarheid en compatibiliteit ván digitale fabrikantendata voor alle marktpartijen.

 
Verbreding van de scope van FBS zal leiden tot een vergroting van de relevantie van FBS als belangenbehartiger.

 
Voor meer informatie kan contact opgenomen worden met voorzitter Dennis Duffels via info@fbs-index.nl  of via de website www.fbs-index.nl.

« Nieuws overzicht

NBD-Online gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie