Descol levert ruim 20 jaar diverse (sport)vloeren in Papendal.

Vorig jaar december opende sportcentrum Papendal de ‘Arnhemhal’, het nieuwe trainingscentrum voor de nationale sportselecties van o.a. atletiek, badminton, handbal, volleybal, rolstoelbasketbal, taekwondo en wielrennen.

De topsporters wonen, trainen en studeren op Papendal en kunnen zich daardoor optimaal ontwikkelen.

Veel mogelijk
Descol is al ruim 20 jaar toeleverancier van diverse (sport)vloeren in Papendal. Sales Manager Jeroen Bontenbal

“We hebben ruime ervaring in het bouwen van prestigieuze sportlocaties en onze sportvloeren voldoen aan het ISA sportkeurmerk voor topsport, conform de eisen van het NOC NSF.

 
We zijn al vroeg in contact gekomen met Hooper Architects en daardoor hebben we goed advies kunnen geven over het meest geschikte sportvloersysteem en de mogelijkheden van Pulastic gietvloeren voor de overige ruimtes.
Tijdens het ontwerpproces stonden we voor leuke uitdagingen zoals de combinatievloer van Pulastic, hout en tapijt. Descol staat altijd open voor nieuwe ideeën en er is bij ons heel veel mogelijk!”

Alle vloeren

Descol heeft in Papendal alle vloeren geleverd: van sporthallen tot gangen, het werkgebied van de coaches en de openbare ruimtes zoals de entree en het restaurant. Het project omvat naast twee gekoppelde sporthallen van elk 25x 45 m2, een sprinthal van 11 x 140 m2, een atletiekhal voor de technische nummers van 20 x 40 m2 en een vechtsporthal van 17 x 34 m2.

 
In het project worden speciale ruimtes ingericht voor krachttraining en herstelmomenten. Voor de coaches wordt een gemeenschappelijk werkgebied gemaakt en bij alle sportruimtes komen aparte ruimtes voor coaching en evaluaties met behulp van videoregistratie. Een deel van de kleedruimtes is speciaal geschikt voor teams van minder valide sporters.

Kernthema duurzaamheid

Om de voeding van de topsporters optimaal te verzorgen, komt er een restaurant van de toekomst waar de topsporters de samenstelling van hun maaltijden gedetailleerd kunnen kiezen. Het project heeft een omvang van ongeveer 10.000 m2.

 
Duurzaamheid is bij de ontwikkeling van het plan één van de kernthema’s geweest. Het resultaat daarvan spreekt uit de toegepaste bouwmaterialen en de gebouwinstallatie.

 
Voor meer informatie over de duurzame kenmerken van Pulastic (sport)vloeren kunt u contact opnemen met Descol via www.descol.nl / verkoop@descol.nl / (0570) 62 07 44.