Tropisch multiplex overbodig dankzij ToughPly

Toekomstbestendige OSB3 oplossing voor structurele toepassingen.

Met SmartPly ToughPly heeft Coillte Panel Products een nieuw duurzaam OSB3 alternatief voor tropisch multiplex geïntroduceerd.

Het nieuwe plaatmateriaal leent zich voor een groot aantal toepassingen, waaronder dakbedekking, gevelbekleding en dakbeschot.
SmartPly ToughPly kan bij uitstek worden gebruikt in omgevingen waar als gevolg van bouwregelgeving een structurele oplossing wordt vereist.

Direct toepasbaar

ToughPly is een tweezijdig geschuurde en rondom van coating voorziene OSB-plaat. De coating zorgt directe toepassing zonder verdere voorbehandeling; de plaat kan desgewenst overgeschilderd worden.
Net als ander plaatmateriaal uit de SmartPly-serie zijn ook de ToughPly-platen geproduceerd in overeenstemming met de hoge kwaliteit- en detailstandaarden van de EN 300 (OSB-definities, classificatie en specificaties).
De platen zijn eenvoudig te zagen, schaven, behandelen en verwerken en kunnen tot maar liefst 10 mm van de kant worden gespijkerd zonder te splijten of te versplinteren.

Volledig gecertificeerd en gedocumenteerd

ToughPly voldoet aan alle nieuwe regelgeving voor houten plaatmateriaal waaronder ook de EUTR. Deze nieuwe wetgeving is erop gericht om met ingang van maart 2013 illegale hout en houtproducten van de Europese markt te weren.
Net als al het andere SmartPly OSB is het hout waarvan ToughPly wordt vervaardigd, afkomstig uit eigen duurzaam beheerde, FSC-gecertificeerde bossen. De groothandel, DHZ-zaken, aannemers- en bouwbedrijven, beschikken hiermee over volledig gecertificeerd plaatmateriaal als alternatief voor tropische multiplexproducten in structurele toepassingen. ToughPly voldoet uiteraard aan de richtlijnen voor duurzaamheid en dragende eisen conform de Nederlandse bouwregelgeving. Het materiaal is daarnaast voorzien van het CE2+keurmerk.

Milieunorm

Coillte Panel Products is een belangrijke speler op de Europese markt voor houten plaatmateriaal. De merken Medite MDF en SmartPly OSB zijn FSC-gecertificeerd en voldoen aan de steeds belangrijker wordende milieunormen.

« Nieuws overzicht

NBD-Online gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie