Kleine stappen groot ventilatieresultaat

Easy-Vent natuurlijke toevoer met behoud van bestaande ramen en kozijnen

In veel bestaande woningen wordt nog niet of te weinig geventileerd. Bij het betreden van deze woningen is dat vrijwel direct merkbaar. Vaak blijven typische luchtjes hangen, voelt het klammer aan en kunnen bewoners te kampen hebben met schimmelvorming.

Als installateur brengt u met kleine ingrepen een grote verbetering aan als u een dergelijke woning voorziet van Easy-Vent units in combinatie met mechanische afzuiging (woonhuisventilator).

De Easy-vent is al meer dan 15 jaar in Zweden een succesvol toegepast systeem. Sinds 2010 wordt dit ook in Nederland steeds meer toegepast om te voorzien in een comfortabele natuurlijke ventilatie.

Lage investeringskosten

Voor een huiseigenaar zullen er lagere investeringskosten zijn omdat de installatie van Easy-Vent geen aanvullende kosten met zich meebrengt zoals het herplaatsen van kozijnen, ruiten en schilderwerkzaamheden. Bovendien kunnen bewoners in hun woning blijven gedurende de installatie.

Easy-Vent RENOVATIE

De RENOVATIE-lijn bestaat uit de gepatenteerde modellen Flexi, Mini en Maxi.
Voor de installatie van de Flexi en de Mini laat u de bestaande radiatoren hangen. U kiest voor de Maxi wanneer u de Easy-Vent liever volledig achter de radiator weggewerkt ziet of als er boven, naast of onder de radiator onvoldoende boorruimte is.

Installatie

Na een ventilatieberekening is duidelijk hoeveel Easy-Vent sets benodigd zijn voor voldoende ventilatie. Een RENOVATIE-set bestaat uit een luchtgeleider, luchtkanaal en een buitenmuurrooster.

  • boor het gat door de gevel (1x ø80 of 2x ø50) boven, naast, onder of achter de radiator;
  • voorzie het gat van het (geluidsreducerende) luchtkanaal;
  • schroef buitenmuurrooster of –kap aan de gevel, de Easy-Vent luchtgeleider aan de binnenmuur en vergeet het filter niet te plaatsen.

 
De installatietijd is gering en u zult de meeste tijd gebruiken met het boren van het gat. Dit varieert sterk per type muur.

Kijk voor meer informatie op www.easy-vent.nu of bel Spirair Luchttechniek op (033) 247 48 49.

« Nieuws overzicht

NBD-Online gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie