Kingspan Insulation introduceert: OPTIM-R, The Next Generation Insulation

Op 15 mei jl. introduceerde Kingspan tijdens Jaarcongres de Architect OPTIM-R.

Kingspan’s nieuwste innovatie heet OPTIM-R™: The Next Generation Insulation. OPTIM-R™ heeft een extreem isolerende werking en is gebaseerd op vacuüm technologie. Door vacuüm te creëren in de kern van de isolatieplaat ontstaat een hoge warmteweerstand.

Deze is tot wel 5 keer beter is dan die van traditionele isolatiematerialen.

Het wapen voor projecten in ruimtenood

Door de extreem isolerende werking van OPTIM-R kan met minder dikte een hogere isolatiewaarde worden bereikt.
Met een lambda waarde van 0,007 W/m•K wordt al met slechts 6 cm OPTIM-R de passiefhuis standaard gerealiseerd. Dit stelt architecten en verwerkers in staat om met slankere constructies te werken.

Wapen voor de toekomst

Zowel bij nieuwbouw als renovatie worden steeds hogere eisen gesteld aan de energieprestatie van gebouwen. Dit vraagt om nieuwe, innovatieve oplossingen.
Kingspan Insulation ontwikkelt voortdurend vernieuwende, hoogwaardige energiezuinige isolatie waarmee u kunt voldoen aan de nieuwe eisen.

Voordelen OPTIM-R
  • extreem isolerende werking;
  • Lambdawaarde van 0,007 W/m•K;
  • beschikbaar in verschillende diktes en afmetingen;
  • hoge thermische prestatie met minimale dikte.
Meer informatie

Wilt u meer informatie over OPTIM-R: The Next Generation Insulation?
Bezoek dan de website of neem contact op met de technische dienst via (0800) 252 52 52 (gratis) of mail technical@kingspaninsulation.nl.

Op de hoogte blijven

Met de introductie van OPTIM-R onderstreept Kingspan Insulation opnieuw dat ze zich richt op innovatieve technologieën, die nog meer energie-efficiëntie en duurzaamheid in de bouwsector mogelijk maken.

 
Ontvangt u graag het laatste nieuws en achtergrondinformatie over Kingspan Insulation? Meldt u dan aan voor de digitale nieuwsbrief.

« Nieuws overzicht

NBD-Online gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie