Toiletcabines Kupan bieden veiligheid, comfort en privacy

Kupan doet ergonomisch onderzoek naar comfort toiletcabines.

Het bouwbesluit schrijft de norm voor van 0,9 x 1,2 meter voor toiletten, maar vermeldt niet of dit comfortabel is.

 
Er worden steeds vaker toiletten gebouwd met een interne dieptemaat van 1.20 meter of korter. Prijstechnisch gunstig, maar het worden enorme ‘comfortkillers’.

Drie categorieën comfort

Kupan heeft hier een studie van gemaakt en komt tot 3 mogelijke comfort categorieën. Kupan heeft niet zozeer alleen naar de vloeroppervlakte gekeken, als meer naar de ruimte die voor de toiletpot overblijft tot aan de deur. Voor degene die het gebouw en de functie van het gebouw moet bepalen, zou dit een goede richtlijn kunnen zijn.


  • Klasse A 650 voldoet aan het bouwbesluit, maar is een uiterst economische afmeting, waarin men zich prima kan redden op bijvoorbeeld scholen;
  • Klasse B 750 is een wat ruimere toilet, waar men ook nog even de jas uit kan trekken, en op een haakje hangen. Dit zou voor algemeen gebruik voor openbare gebouwen kunnen gelden;
  • Klasse C 950 is een echt comfort toilet, waarin ook mensen met beperkingen zich goed kunnen bewegen en er ook nog ruimte is voor een boodschappentas, of een trolley. Dit zou bijvoorbeeld in winkelcentra, vliegvelden en overheidsgebouwen kunnen gelden.
Internationale ervaring

Kupan heeft internationaal ervaring betreffende maatbepalingen van toiletruimtes. Veelal wordt om advies gevraagd door vliegveldautoriteiten, aannemers, sportaccommodaties en educatiecentra.

 
De huidige toiletcabines worden i.v.m. de privacybeleving steeds vaker van vloer tot plafond gebouwd, waarbij de kosten vele malen lager zijn dan traditioneel met metalstud en tegels. Dus met toiletcabines maakt u een keuze voor veiligheid, comfort en privacy.

« Nieuws overzicht

NBD-Online gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie