Nieuwe FAKRO lichtkoepel combineert isolatie met meer licht.

Afgelopen Bouwbeurs was hij al zichtbaar, de nieuwe FAKRO lichtkoepel voor platte daken. Het ontwerp van de koepel garandeert een betere isolatie en creëert meer licht. De lichtkoepel is inmiddels opgenomen in de nieuwe documentatie.

Onderscheidend ontwerp

Onderscheidend aan het ontwerp is de toepassing van zowel een vlakke glasplaat als een UV-bestendige polycarbonaat koepel. Dit zorgt voor extra isolatie én meer mogelijkheden. Het product is standaard voorzien van FAKRO P2 veiligheidsbeglazing. Maar er kan ook gekozen worden voor overige FAKRO glaspakketten, zoals de thermo-isolerende U6 of U8 beglazing.

De lichtkoepel is daarmee uitermate geschikt voor toepassing in passiefbouw. Het raamprofiel is opgebouwd uit, deels herwonnen, meercellig PVC. Het profiel wordt opgevuld met polystereen, wat bijdraagt aan de extra isolatie van het product.

Bijzonder eindresultaat

Het platdakraam maakt gebruik van dezelfde constructie. In plaats van de koepel wordt een vlakke glasplaat in een zwart aluminium profiel toegepast. Dit maakt het systeem extra flexibel en kan daarmee in nagenoeg elke maat geleverd worden.

Zelfs in een maximale maat van 2 x 2 meter. Op esthetisch vlak levert dit een bijzonder eindresultaat.

Z-wave bediening

Beide producten worden geleverd in een vaste variant of een open variant. Bij de open variant heeft men de keuze voor een handmatige of elektrische Z-wave bediening.

Meer info

Meer informatie en specificaties over de lichtkoepel en het platdakraam zijn te vinden op www.fakro.nl en in de nieuwe FAKRO documentatie die deze maand uitkomt.