Ontwerpen met brandwerend glas: AGC rekt de grenzen op

AGC introduceert Pyrobel VisionLine 25.

AGC heeft een breed assortiment brandwerend glas dat een unieke combinatie van licht, transparantie en brandbeveiliging biedt. Voor iedere situatie en ontwerp is een geschikte samenstelling voorhanden.

Daarnaast laat AGC continu brandtesten door Efectis en Peutz uitvoeren zodat het assortiment nog completer wordt.

Ruim 60 min brandwerend

De meest recent gepresenteerde innovatie is Pyrobel VisionLine 25 met glas-glas hoeken met een weerstand tegen zowel branddoorslag als brandoverslag van ruim 60 minuten.

 
Pyrobel VisionLine was al eerder getest in hoeken van 90, 135, 225 en 270 graden. Een uiterst belangrijke ontwikkeling omdat tot dan toe ontwerpen met glazen hoeken niet mogelijk waren. Bij brand ontstaat namelijk extra druk op de hoeken en het glas moet deze kracht kunnen weerstaan. Met Pyrobel VisionLine is dit wel mogelijk.

Maximale transparantie

Daarnaast is Pyrobel VisionLine speciaal ontwikkeld voor binnenwanden die brandwerend moeten zijn en waarbij uit esthetisch oogpunt zo min mogelijk stijlen en profielen zichtbaar zijn. Pyrobel VisionLine wordt geheel, dus inclusief hoeken, uitgevoerd met een 4 mm dunne, brandwerende kitnaad, zodat maximale transparantie het resultaat is.

Voorop lopen

AGC heeft nu volgens planning Pyrobel VisionLine met glas-glas hoeken getest op 30 én 60 minuten brandwerendheid voor de klasse E, EW en EI.

 
In de vlakke uitvoering is er een Pyrobel VisionLine uitvoering die zelfs 120 minuten brandwerend is. Voor de toekomst staan nog meer testen gepland zodat AGC in de markt voorop blijft lopen als het gaat om innovaties op het gebied van brandwerende beglazing.

« Nieuws overzicht

NBD-Online gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie