FAAY VP70 separatiewand combineert snelle montage met goede brandveiligheid en andere bouwfysische eigenschappen.

De FAAY Separatiewand (VP70) is een milieuvriendelijk verdiepingshoge scheidingswand die bestaat uit een kern van vlasscheven die aan weerszijden is voorzien van gipskartonplaat.

Door de paneeldikte van 70 mm hebben ze een hogere stijfheid en zijn daardoor goed te gebruiken voor een hogere wand; de maximaal 3600 mm hoge elementen zijn te stapelen tot een hoogte van 4500 mm.
Dit spijker-, schroefvast en handzaam element biedt vele mogelijkheden in renovatie en nieuwbouw van woningen en andere burgerlijke en utiliteitswerken.

Massieve kern

Een FAAY-wand heeft al bij geringe dikte een geluidsisolatie en brandwerendheid die traditionele systemen pas halen bij een (veel) grotere dikte.
De kern van geperste vlasscheven geeft een FAAY-wand ook enorme stabiliteit en constructieve sterkte, hoge stootvastheid en bijzonder hoge schroefvastheid (110 kg per gewone schroef, 230 kg per houtdraadbout, zónder plug).


Kies voor veiligheid, kies voor FAAY-wandpanelen

De massieve kern van geperste vlasvezels zorgt voor een hoge dichtheid en voor een uitstekende brandveilige wand: bij brand telt elke seconde!
De FAAY-separatiewanden hebben een brandwerendheid van wel 62 min. en de woningscheidende FAAY-wanden halen zelfs een brandwerendheid van >120 min! Met de keuze uit verschillende paneeldikten bereikt u de brandwerendheid die uw project nodig heeft. Een FAAY-wand kan aan elke brandwerendheidseis uit het Bouwbesluit voldoen.

Demontabel

Ook de demontabelheid is een groot voordeel, zo blijven de panelen verplaatsbaar om een gebouw flexibel te kunnen (blijven) (her)indelen, een gebouw wordt zo vrij indeelbaar en daarmee levensloopbestendig.
Verder is elk element standaard voorzien van twee leidingschachten voor het inbouwen van elektra en/of datacommunicatieleidingen.

Snelheid staat voorop

Het bijzondere van dit wandsysteem is de snelle (en dus kostenefficiënte) montage. De panelen zijn namelijk eindbeplating, spouwvulling en stijl- en regelwerk in één.
De wanden kunnen zonder meer met elke gangbare afwerking (zoals FAAY wandbespuiting, verf, sierpleisters, tegels, behang, glasvlies en stucwerk) behandeld worden. Indien gewenst, worden de panelen in de fabriek al voorzien van een vinyl dat in diverse designs te leveren is.

 
TNO-onderzoek en jaren praktische ervaring tonen aan dat de VP70 ruimschoots aan de te stellen eisen voldoet.