VEKA profielen in bekroond passiefhuisproject

Passiefhuis Award 2012 voor Woonbeheer Borne.

Met passief bouwen wordt steeds meer ervaring opgedaan. Daarbij blijkt dat de kunststof profielsystemen van VEKA perfect passen bij het passiefhuisconcept. Onlangs is dat weer bevestigd in een nieuwbouwproject in Borne.

 
Het project betrof 6 eengezinswoningen, die qua stijl en uitstraling aansluiten bij het karakter van de jarenvijftig wijk. De nieuwbouwwoningen voldoen aan het Keurmerk Passief Bouwen. Woningcorporatie Woonbeheer Borne ontving hiervoor de Passiefhuis Award 2012.

Zorgvuldig afgedicht

De woningen zijn zongericht en luchtdicht gebouwd. Ze zijn uitgerust met diverse energiebesparende voorzieningen, waaronder gebalanceerde ventilatie met WTW en een zonneboiler voor warm water. De wanden, vloeren en daken zijn geïsoleerd.
De woningen zijn verder voorzien van kunststof kozijnen in combinatie met triple glas. In de kozijnen van WENEKO, is het kunststof profielsysteem Alphaline van VEKA toegepast. Veel aandacht kreeg de luchtdichte plaatsing van het stelkozijn tegen het binnenspouwblad. De luchtdichtheid van de woningen werd gecheckt met een blowertest.

Kennis en ervaring delen

Zonder uitspattingen en met gedegen vakmanschap is hier een project gerealiseerd dat uitstekend past in een mooi samenwerkingsproject op weg naar extreem lage energiegebruiken met vergroting van wooncomfort.
Dat was de overweging van de jury die de Passiefhuis Award toekende aan Woonbeheer Borne, één van de acht Twentse corporaties.
Vóór 28 februari 2015 gaan deze corporaties minstens 50 eengezinswoningen volgens passiefhuis bouwen. Zij willen zo kennis en ervaring met passiefhuis opdoen en met elkaar delen.

VEKA ontwikkelt door

De markt groeit door naar nog energiezuiniger, nog betere warmte-isolatie en meer comfort. VEKA speelt actief in op de veranderende eisen.
Bijvoorbeeld met SOFTLINE 82, VEKA’s profielsysteem voor inbouwdiepten vanaf 80 mm. SOFTLINE 82 is ideaal voor passiefhuis en functioneert optimaal in combinatie met zware beglazing.
Zoals alle profielsystemen van VEKA is de SOFTLINE 82 volledig recyclebaar. Daarbij biedt het optimale ontwerpvrijheid doordat het leverbaar is in het hele VEKA-gamma van kleur- en decorvarianten.

 
Meer informatie over VEKA is te vinden op www.vekakozijn.nl.

« Nieuws overzicht

NBD-Online gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie