Doorwin ontwikkelt deuren met kleinere CO2-voetafdruk

Doorwin ontwikkelt Duurzaamheid Op Maat-project.

De functionele levensduur van een hardhouten deur komt vaak niet overeen met de duurzaamheid van het materiaal waar de deur uit vervaardigd is. Het door Doorwin ontwikkelde concept ‘Duurzaamheid op Maat’ voorziet in duurzame, milieuvriendelijkere deuren d

Overgekwalificeerd

Door snel veranderende eisen in veiligheid, isolatie en toegankelijkheid is de levensduur van een deur beperkt. Het tropisch hardhout waar de deur meestal van gemaakt is, kan echter veel langer mee. De duurzaamheidsprestatie van deze deuren is overgekwalificeerd. Zo is er sprake van een grotere ecologische voetafdruk dan nodig.

Europees hout

Met ‘Duurzaamheid op Maat’ presenteert Doorwin een concept waarbij bij de deurenproductie hout wordt gebruikt die beter past bij de gemiddelde levensduur van een deur.
In plaats van tropisch hardhout uit tropische bosgebieden wordt nu gebruik gemaakt van Europees naaldhout dat uit duurzaam beheerde Europese bossen komt. Zo is de CO2-voetafdruk van een ‘Duurzaamheid op Maat’-deur is kleiner geworden vanwege kortere transportafstanden.

Duurzaam produceren en bouwen

Marc Westerwaal, commercieel directeur bij Tinga Deuren & Ramen, dochter van Doorwin: “Met dit concept zetten wij een volgende stap in ons streven om zo duurzaam mogelijk te produceren en te bouwen. Door hout te gebruiken dat qua prijs en prestatie perfect is afgestemd op de omstandigheden, bieden wij werkelijk duurzaamheid op maat.”

 
Kijk voor de mogelijkheden en meer informatie op duurzaamheidopmaat.

Over Tinga Deuren & Ramen

Al meer dan 75 jaar produceert Tinga in het Friese Winsum diverse soorten houten deuren en ramen. De deuren worden toegepast in zowel nieuwbouw- als renovatieprojecten in heel Nederland.

 
Kijk voor meer informatie op www.tingadeuren.nl of bel met (0517) 34 12 03.

« Nieuws overzicht

NBD-Online gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie