Extreem duurzame Medite Tricoya gevelbekleding voor Lighthouse

MDF Medite Tricoya onderdeel van volledig demonteerbaar gebouw.

Het Groningse Open Lab Ebbinge is een binnenstedelijke ruimte die tot 2016 wordt ingevuld met verrassende paviljoens.

Eén van de paviljoens – Lighthouse - is een licht, mobiel en volledig demonteerbaar gebouwtje dat opgebouwd is uit dragende EPS-blokken. Voor de gevelbekleding koos architectenstudio Eggworks voor het extreem duurzame
MDF Medite Tricoya plaatmateriaal van Coillte Panel Products.

Proeftuin

Het Open Lab Ebbinge is een proeftuin waar geëxperimenteerd wordt met nieuwe manieren van bouwen voor tijdelijk leegstaande gebieden in en buiten steden.
Het Open Lab Ebbinge moet zorgen voor alternatieven en stimuleert tegelijkertijd innovatie. Die innovatie krijgt onder meer gestalte in de vorm van 10 ‘pop-up’ paviljoens: leef-, kantoor- en werkomgevingen die snel gerealiseerd kunnen worden en zich bij uitstek lenen als tijdelijk onderkomen.

Warmte-koude opslag

De naam Lighthouse verwijst naar de bedoeling van architect Joyce Kuiken: het creëren van een lichte, mobiele en gezonde woonomgeving die volledig demonteerbaar is. Het paviljoen combineert een comfortabele ruimte met duurzame bouw en bijzondere vormgeving en materialisering.
Het lichte karakter komt ook tot uiting in de dragende blokken geëxpandeerd polystyreen (EPS) die het gebouwtje dragen, isoleren en stabiliseren.

 
Een bijzonder karakter krijgt Lighthouse door de gekleurde polycarbonaat zijpanelen; translucente polycarbonaat panelen worden toegepast in grote kozijnen aan voor- en achtergevel. Deze panelen zijn voorzien van buisjes met water die zijn aangesloten op het WKO-net (warmte-koude opslag).
Hiermee kan zowel duurzame warmte als koude worden opgenomen en tegelijkertijd het binnenklimaat in de ruimte erachter worden geregeld. Zo wordt met een minimum aan energie een comfortabel binnenklimaat gerealiseerd op gebied van licht, lucht en geluid.

Kenmerken Medite Tricoya
  • extreem duurzame gevelbekleding;
  • waterbestendig en rotvrij dankzij geacetyleerde houtvezels;
  • duurzaamheidsklasse 1 van de NEN EN350-2 gelijk aan die van teak;
  • 50 jaar garantie;
  • leverbaar in de diktes 6, 9, 15 en 18 mm.;
  • naast gevelbekleding ook als toepassing voor boeiboorden en kozijn- en deurdelen, maar ook als geluidsscherm of reclamebord of voor tuinmeubilair en speeltoestellen;
  • binnenshuis toepasbaar in natte ruimten, zwembaden, etc.;
  • FSC-gecertificeerd en voldoet aan de steeds belangrijker wordende milieunormen.
« Nieuws overzicht

NBD-Online gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie