Duco’s GlasMaxTronic garandeert comfortabele werkomgeving

Aangenaam binnenklimaat in nieuw gemeentehuis Lansingerland.

Duco Ventilation & Sun Control draagt in het nieuwe gemeentehuis Lansingerland bij aan een gezond en comfortabel binnenklimaat dankzij de elektronisch gestuurde ventilatieroosters (GlasMaxTronic), aangestuurd door het gebouwbeheersysteem.

 
Het nieuwe gemeentehuis van Lansingerland in Bergschenhoek - een ontwerp van Hans van Heeswijk architecten - bestaat uit een bestuurshuis, dat voor iedereen toegankelijk is en een kantorenhuis waar ong. 400 ambtenaren werken.

De glazen gevels maken het gebouw volledig transparant. Via enkele kolossale koepels wordt de complete centrale hal verlicht. Dankzij de integratie van de GlasMaxTronic met deze koepels wordt een gezond en comfortabel binnenklimaat gegarandeerd.

 
 

Spuien met natuurlijke ventilatie

De GlasMaxTronic is een elektronisch gestuurd ventilatierooster, voorzien van duurzaam dempingsmateriaal, dat uitermate geschikt is voor toepassing in situaties waar sprake is van een lichte geluidsbelasting. Een externe IQ-unit zorgt voor de communicatie tussen de roosters en het gebouwbeheerssysteem.

 
Bovendien kan het rooster deel uitmaken van het DucoTronic System Wired, een volledig Vraaggestuurd Natuurlijk Ventilatiesysteem (VNV) dat ventileert op basis van CO2- en vochtmetingen. Zo opent en sluit het rooster zich op basis van CO2, een ideale graadmeter voor het binnenklimaat.

Aansturing wanneer nodig

De roosters werden ingebouwd in de dakkoepels en brengen zo verse lucht naar binnen. Ze worden aangestuurd door een gebouwbeheersysteem en gaan alleen open als de binnentemperatuur boven de 23°C uitstijgt. De ventilatieroosters hebben dus een spuifunctie.

Duurzaam

Tijdens het ontwerp is ook aandacht besteed aan duurzaamheid. Het gebouw maakt gebruik van warmte-koudeopslag en staan er zonnepanelen op het dak.
De witte kunststofdakbedekking zorgt voor een weerkaatsing van het zonlicht, zodat het gebouw niet te veel opwarmt. Een dikke isolatielaag voorkomt warmteverlies.

« Nieuws overzicht

NBD-Online gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie