Natuurlijk een esthetische en duurzame oplossing met Heraklith houtwol

Knauf Insulation levert Heraklith houtwolplaten.

Heraklith verbetert houtwol al sinds 1908 en speelt in op de steeds hogere eisen die gesteld worden op het gebied van duurzaamheid en veiligheid.

100% PEFC of FSC 100% gecertificeerd

Voor de in Oosterhout geproduceerde Heraklith houtwolplaten wordt standaard 100% PEFC gecertificeerd hout gebruikt. PEFC staat voor Programme for the Endorsement of Forest Certification schemes en is uitgegroeid tot een wereldwijd, door de overheid erkend keurmerk.
Het doel van PEFC is om ervoor te zorgen dat al het bos op duurzame wijze wordt beheerd met evenwicht tussen de sociale, ecologische en economische functies. Desgewenst kunnen de panelen ook gemaakt worden uit FSC 100% gecertificeerd hout.
 

Milieuvriendelijk

Bij de productie van houtwolpanelen worden lange, dunne houtwolvezels met een mineraal bindmiddel gecomprimeerd tot een lichte, multifunctioneel paneel. Hierbij wordt gebruik gemaakt van groene energie en een hoog gehalte aan milieuvriendelijke grondstoffen.


Brandveiligheid voorop

De meest brandveilige houtwoloplossing is het Heraklith Tektalan paneel: hierbij wordt een houtwolpaneel in de fabriek gecombineerd met steenwol. Tektalan is een unieke, 2-laags plaat met de hoogste brandklasse A2 en een brandweerstand van 180 minuten. Door de gelaagde opbouw en de wisselsponning is de Heraklith Tektalan het enige houtwolpaneel dat kan fungeren als een hitteschild, waardoor de integriteit van de constructie tijdens brand langer gewaarborgd blijft.

 
Met Heraklith houtwol kiest u bewust voor een kwalitatieve, esthetische en duurzame oplossing.

« Nieuws overzicht