Optimaal binnenklimaat dankzij Somfy animeo KNX.

Door zonwering en eventueel ramen te voorzien van een Somfy animeo KNX automatisering, dus van een motor en besturingen, kan er op basis van verschillende parameters geanticipeerd worden op de weersomstandigheden.

Hierdoor kunnen met behulp van sensoren voor zon, wind, regen en buitentemperatuur al zeer goede resultaten worden behaald om het binnenklimaat te optimaliseren. Wordt daarnaast ook nog gebruik gemaakt van aanwezigheidssignalering en CO2-meting, dan ontstaat er een ideale duurzame installatie.

Energie-efficiënt gebouw

Naast het verhogen van het werk- of wooncomfort draagt deze Somfy animeo KNX automatisering bij aan het energie-efficiënt maken van een gebouw.
Je gebruikt de gebouwschil primair als klimaatinstallatie waarbij deze wordt aangevuld door de gebouwinstallatie met betrekking tot verwarmen, koelen, verlichting en ventilatie.
Met een Somfy animeo KNX wordt als eerste gebruik gemaakt van de gratis aanwezige natuurlijke energiebronnen als zonnewarmte, licht, lucht. Pas daarna van steenkool, olie of gas.

Gebouwinstallaties koppelen

Het is ook mogelijk om de bestuurde ‘dynamische’ gevel te koppelen aan de overige gebouwinstallaties. Door gebruik te maken van ‘open’ besturingsprotocollen kunnen netwerken ontstaan van diverse gebouwinstallaties.
Een door Somfy frequent gebruikt product en protocol is het KNX besturingsprotocol. Dit is uitermate geschikt om de gebouwinstallaties met elkaar te koppelen waardoor de automatische zonwering en eventuele geautomatiseerde ramen samenwerken met de verlichting, verwarming, koeling en ventilatie.

Punten halen

Indien Somfy animeo KNX wordt toegepast in combinatie met een individuele bediening kunnen voor een BREEAM certificering op basis van artikel HEA002A 4 punten worden behaald.

Foutloze aansluitingen

De Somfy animeo KNX producten worden ook geleverd met gemakkelijke en tijdsbesparende stekkerbare oplossingen van Wieland en WAGO-Winsta.
Hiermee worden niet alleen de installatiekosten maar ook de faalkosten, door foutloze aansluitingen, verminderd.