Duurzame bouwmaterialen door de jaren heen

Mapei maakt ecologische duurzame oplossingen voor de bouw.

In de jaren '80, lang voordat het belang van het werken met gezondere producten werd erkend, bracht Mapei al lijmen en aanverwante producten op waterbasis op de markt met een laag gehalte aan oplosmiddelen.

 
Hierop volgden duurzame technologieƫn zoals BioBlock en Low Dust, respectievelijk ter bescherming tegen schimmels en tot 90% reductie van de hoeveelheid stof die vrijkomt bij het aanmaken van cementgebonden producten. In een later stadium kwam hier de productontwikkeling bij rondom certificeringen als LEED en Green Label Plus.

Green Innovation

Mapei investeert sinds zijn oprichting, ruim 75 jaar geleden, in duurzaamheid (Green Innovation). Door duurzame systemen en producten te ontwikkelen (zeer emissiearm), maar ook door duurzamere transportmiddelen in te zetten en gerecyclede materialen te gebruiken.
De grondgedachte om producten en systemen zo eenvoudig en gezond mogelijk te construeren heeft altijd de boventoon gevoerd. Hierbij wordt rekening gehouden met de verwerker en de latere gebruiker van de ruimte.

Duurzame toekomst

In 10 onderzoekslaboratoria maakt Mapei ecologische duurzame oplossingen voor de bouw die het milieu zo min mogelijk belasten. Mapei investeert 5% van haar jaarlijkse omzet en 12% van zijn personeelsbezetting in deze laboratoria; 70% hiervan gaat naar de ontwikkeling van duurzame producten.

Duurzaamheid zit niet alleen in de producten

Doordat de fabrieken dichtbij bestaande markten staan, is minder milieubelastend transport nodig. Daarnaast wordt gekeken naar transportmogelijkheden die minder milieubelastend zijn, zoals vervoer over het spoor.
Mapei heeft zich verbonden aan een Milieu Management Systeem volgens ISO 14001, OSHAS en EMAS, dat minimaliseren van de negatieve impact van de eigen activiteiten op het milieu nastreeft. Mapei blijft ook trouw aan Responsible Care, het vrijwillige initiatief van de wereldwijde chemische industrie voor duurzame ontwikkelingen.

Bomen planten

Mapei Nederland zet zich al enkele jaren in voor Stichting de Nationale Boomfeestdag. Door een percentage van alle verkochte zeer emissie-arme producten (EC1) te doneren, worden Mapei Green Innovation Bossen in Nederland gerealiseerd.

« Nieuws overzicht

NBD-Online gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie