Forbo Eurocol maakt duurzaamheid zichtbaar

Emissie- en stofarme producten met milieukeurmerk.

Forbo Eurocol maakt duurzaamheid zichtbaar voor de klant: met zonnepanelen, groene stroom, waterzuivering en een ecologische tuin. Maar ook in alle Eurocol producten zet deze bedrijfsfilosofie zich voort.
Eurocol-producten zijn gebruiksvriendelijk, emissiearm en onschadelijk voor de gezondheid. Tijdens productie, opslag en verwerking, maar ook na oplevering van een project. Deze emissiearme producten dragen het EC1- of EC1 Plus-logo op de verpakking.

Stofarm

Naast de terugdringing van vluchtige stoffen, maakt Forbo Eurocol steeds meer poederproducten stofarm. Het bedrijf gaat hierin verder dan strenge EU-normen, zoals EN-12004 voor tegellijmen.
Een goed voorbeeld zijn de egalisatiemiddelen 920, 960, 975 990 en 991, die tot 90% stofarm zijn gemaakt.

DUBOkeur

De pastategellijm 682 Majolicol en poedertegellijm 765 Ecolight werden door het Nederlands Instituut voor Bouwbiologie en Ecologie (NIBE) bekroond met het milieukeurmerk DUBOkeur.
Hiervoor werden ze getest op 17 milieuaspecten. Van CO2-uitstoot, energie-, grondstoffen- en watergebruik, tot recycling en verwerking van het afval.

Eco-logo

Het laten testen van een product door een externe instantie is kostbaar. Om ook kleinvolume producten voor de klant betaalbaar te houden, voert Forbo Eurocol daarnaast een eigen milieukeurmerk, volgens dezelfde strenge eisen.
Dit eco-logo is herkenbaar aan het groene blaadje op de verpakking. Voorbeelden zijn 049 Europrimer ABS, 099 Dispersieprimer en 044 Europrimer Multi.

Enthousiast

Klanten zijn enthousiast. Zij werken op hun projecten graag met groene Eurocol producten of nemen ze op in hun assortiment. Zoals bouwmaterialengroothandel Raab Karcher, dat een milieuvriendelijke productlijn voert onder de naam Greenworks.

« Nieuws overzicht

NBD-Online gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie