Solatube brengt ook daglicht in uw werkomgeving

Werken in gezond daglicht, ook in passieve kantoorpanden.

“Solatube® daglichttubes zijn de perfecte oplossing om daglicht in ons kantoorpand binnen te brengen. Het werkt veel prettiger dan de tl-buizen. Verder besparen we flink op de energierekening, omdat er overdag geen lampen aan hoeven”, aldus Sibelga.

Nadelige effecten filteren

De natuurlijke fluctuatie van daglicht in de loop van de dag is prettig. Ook is aangetoond dat daglicht zorgt voor een verhoogd concentratievermogen en een lager ziekteverzuim.
Daglicht kan echter ook zorgen voor warmteoverlast, verblinding door te scherp licht en een ongelijke lichtverdeling in de ruimte. Een Solatube daglichtsysteem filtert deze nadelige effecten en brengt alleen de goede aspecten van daglicht binnen, zelfs op plekken waar dat niet mogelijk lijkt.

Hoge isolatiewaarde

Voor het ontwerpen van haar nieuwe passieve kantoorpand vond Sibelga (distributienetbeheerder voor elektriciteit en aardgas in Brussel) een oplossing in de Solatube daglichttubes. Daarnaast was de eis dat de hoge isolatie van dit passiefgebouw niet nadelig mocht worden beïnvloedt door de manier van daglichttoetreding.

Met de aanschaf van ruim 80 Solatubes met de zeer hoge isolatiewaarde van U = 0,5 W/ m2K werd aan deze hoge eisen van passiefbouwers voldaan.
Deze isolatiewaarde is wetenschappelijk aangetoond in een productonderzoek door TNO onder leiding van Grontmij. Dit maakt de Solatube daglichtsystemen uniek. Een dergelijk onderzoek is in de Benelux nog nooit zo uitgebreid getest.

Lagere bestedingen

Een kostenpost is elektriciteit. Door het daglicht te benutten kan het kunstlicht uit. Na enkele jaren zal de investering terugverdiend zijn door de besparing op de elektriciteitsrekening.
Daarna blijven er nog tientallen jaren over waarin er letterlijk verdiend wordt aan het feit dat er Solatubes zijn geïnstalleerd. Immers de veel lagere bestedingen aan elektriciteit voor kunstverlichting blijven bestaan gedurende de volledige levensduur van het gebouw.

Complete lichtplannen

Techcomlight is exclusief importeur van de Solatube daglichtsystemen. De daglichtprofessionals van Techcomlight adviseren op locatie, maken complete lichtplannen en heldere ‘profit on investement’ berekeningen. Desgewenst kan er ook turn-key opgeleverd worden.

« Nieuws overzicht

NBD-Online gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie