TONZON vloerisolatie biedt duurzame isolatie-aanpak

Voor een duurzame aanpak bestaande woningvoorraad: kies TONZON vloerisolatie met DUBOkeur.

Voor warmere vloeren, droge kruipruimtes en lagere energierekeningen.

Ongezond binnenmilieu

De meeste woningen in Nederland staan boven een vochtig gat in de grond, hebben slecht geïsoleerde vloeren, een hoge energierekening en een ongezond binnenmilieu. De lage temperatuur onderin de woning zorgt voor een hoge vochtigheid in de vloerbedekking.
Dit biedt een prima leefklimaat voor huisstofmijten vooral in woningen met dubbelglas. Het aantal astmapatiënten is verzesvoudigd en de kosten voor de volksgezondheid rijzen de pan uit.

Hoogste tijd voor een duurzame aanpak

TONZON Thermoskussens maken de vloer warm als geen ander. De stevige bodemfolie op de bodem van de kruipruimte creëert een kurkdroge kruipruimte zodat geen vochtige lucht meer wordt aangezogen.
De werking van Thermoskussens is te vergelijken met de werking van een Thermosfles: de kussens voorkomen dat de warmte uit de onderkant van de vloer doorstraalt naar de kruipruimte en funderingsmuren.

De warmte blijft hierdoor waar deze zijn moet: in de vloer van de kamer. Het materiaal verkrijgt zijn isolatiewaarde pas op de plaats van bestemming wanneer het gevuld wordt met lucht, die overal gratis aanwezig is.
Transport en opslag volume is daardoor zeer gering. De zeer hoge isolatiewaarde van het ijzersterke materiaal is onomstreden. Bij de bepaling van het energielabel telt het met Rc=3,8 m²K/W zeer hoog mee.

Het duurzame resultaat

Meer wooncomfort, een lagere energienota en een gezonder binnenmilieu door minder allergenen. Ook reumapatiënten melden spontaan dat hun klachten afnemen door het warmere, drogere klimaat onder in de woning.
Het aanbrengen van TONZON vloerisolatie is mens- en milieuvriendelijk. U kunt het eventueel zelf doen. Een prettige bijkomstigheid is dat de bewoners tijdens het aanbrengen en de eerste dagen erna gewoon in huis kunnen blijven omdat er geen giftige chemicaliën de woning binnenkomen.

 
Meer info op www.tonzon.nl.

« Nieuws overzicht