Ambachtelijke Bauhaus bakstenen geheel van deze tijd

In de nieuwe serie Bauhaus gevelbakstenen combineert Wienerberger verleden en heden in uitstraling en productie.

Versmeltingen, sintering en lichte vervormingen geven de bakstenen karakter en maken elke baksteen uniek. De typische kleuren en rustieke oppervlaktes zorgen voor een expressieve uitstraling.

Mooi contrast

De Bauhaus serie bestaat uit acht verschillende baksteensorteringen, die dankzij het specifieke bakproces allemaal een geheel eigen karakter krijgen. Hierdoor wordt klei exclusieve keramiek.

 
De combinatie van de ambachtelijke vorm van de bakstenen toegepast in het moderne bouwen zorgt voor een mooi contrast. Het biedt architecten, aannemers en ontwerpers ontwerpvrijheid met ruimte voor een persoonlijke signatuur.

Namen verwijzen naar klassiek modernisme

De namen van de bakstenen uit deze serie verwijzen naar locaties die bekend zijn geworden met het klassiek modernisme volgens Bauhaus:

  • Rosslau - een dieprode baksteen met een donkere bezandingsstructuur voor een levendige gevel;
  • Weimar - een rode baksteen met een gesinterde oppervlakte;
  • Steglitz - donkere baksteen die opvalt door een ruwe oppervlaktestructuur;
  • Chicago - een donkere baksteen, waarbij grijze basiskleuren zijn verrijkt met fijne, bruine versmeltingen;
  • Zehlendorf - gebaseerd op wit kolen met subtiele donkere versmeltingen;
  • Krefeld – licht van kleur. Het gladde zandkleurige oppervlak is bij deze baksteen doorregen met een grove sintering;
  • Fagus Alfeld - geelbruine structuur doorspekt met kleine kraters;
  • Rotterdam - een wisselend kleurenspel karakteristiek voor deze baksteen met lichtgele, dieprode en antraciete bakstenen.
Over Wienerberger

Wienerberger produceert keramische bouw- en bestratingsmaterialen met een lange levensduur. Energie-efficiëntie en duurzaamheid bepalen onze industriële standaard. Wij bieden toekomstgerichte bouwmateriaaloplossingen met overtuigende prestaties, Building Material Solutions: onze leidraad voor innovatie en vooruitgang.

 
De topmerken Terca, Porotherm en Koramic vormen een inspiratiebron voor architecten en bouwprofessionals. Dankzij onze grote kennis van keramische producten zijn wij uitgegroeid tot een meedenkend partner voor partijen in de gehele keten.

 
Kijk voor meer informatie over Terca, Porotherm en Koramic op www.wienerberger.nl.

« Nieuws overzicht

NBD-Online gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie