Mitsubishi Elevator Europe levert speciale liftinstallatie Sabic Innovative Plastic

Liftinstallatie werd in slechts 7 werkweken geïnstalleerd.

SABIC is één van 's werelds grootste petrochemische bedrijven. In Europa is SABIC een belangrijke producent van kunststoffen, chemische stoffen en innovatieve kunststoffen. Het Europese hoofdkantoor staat in Bergen Op Zoom.

 
De totale Sabic site is opgedeeld in een 7-tal plants. Deze plants voeren alle een 24-uurs volcontinu bedrijf. Hierdoor was bij de vervanging van de oude lift de montagetijd een belangrijk issue. In samenwerking met BAM Utiliteitsbouw is er een gezamenlijk plan van aanpak gemaakt. Daar waar normaliter 14 weken montagetijd voor een dergelijke liftinstallatie staat, werd nu een doelstelling van 7 werkweken neergezet.

Aandachtspunten heftruckvervoer

De lift wordt door middel van een heftruck beladen en ontladen . Dit geeft grote krachten op de geleiding. Om dit goed op te kunnen vangen is er gebruik gemaakt van vier liftgeleiders in plaats van de gebruikelijke twee. Ook is er een wegzakvoorziening toegepast. Hierdoor blijft de lift tijdens beladen exact voor de verdieping staan.

Fotocellijst en 3D sensor

Om een juiste belading van de pallets en minimale kans op aanrijding van de deuren te voorkomen, is een duidelijke signalering in de kooi geplaatst, waarbij de heftruckchauffeur weet hoever de pallet in de kooi staat.
Een extra fotocellijst in de kooi voorkomt hiermee scheefbelading en vroegtijdig dichtlopen van de schachtdeuren. Bij de schachtdeuren is een combinatie van fotocellijst en 3D sensor gehanteerd.

Een volledige maatwerk liftinstallatie van Mitsubishi Elevator Europe met een hefvermogen van 5000 kg.

Kenmerken
  • type - GPE-T Special 5000 kg; 
  • kooiafmeting (b x d x h) - 2350x2620x3300 mm; 
  • deuren (bxh) - automatisch verticaal openende Peele deuren 2300 x 2700 mm; 
  • stopplaatsen 4; 
  • schachttoegangen verticaal openend 4; 
  • kooideuren verticaal openend 2; 
  • snelheid 0,80 m/s;
  • machinekamer - in de huidige bovenste 5e stopplaat gerealiseerd.
« Nieuws overzicht

NBD-Online gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie