Terca glazuurbakstenen in nog meer kleuren leverbaar

Wienerberger biedt met Terca glazuurbakstenen kleurrijke maatwerkoplossing.

Wienerberger breidt de collectie Terca glazuurbakstenen uit met een hele reeks nieuwe kleuren. Deze gevelbakstenen, voorzien van een kwalitatief hoogwaardige glazuurlaag, zijn nu verkrijgbaar in alle kleuren van de regenboog.

 
Op projectbasis levert Wienerberger de glazuurstenen exact op maat en in bijna alle RAL-kleuren. Deze maatwerkoplossing maakt de nieuwe glazuurstenen niet alleen breed toepasbaar voor restauratie of renovatie, maar ook als bijzonder of modieus accent in nieuwbouw.

Geen onderscheid tussen oud en nieuw

Wienerberger maakt bij restauratie- of renovatieprojecten bestaande glazuurbakstenen exact na. Hierdoor zijn oude en nieuwe elementen in kleur, vorm of formaat niet van elkaar te onderscheiden. Ook bij nieuwbouw worden ze toegepast als bijzonder detail, om belijningen te accentueren en voor een verrassend gevelbeeld. Terca glazuurbakstenen zijn stootvast en graffitiwerend. Ze zijn chemisch resistent en eenvoudig schoon te houden. Dat maakt ze ook zeer geschikt voor objecten en ruimtes die gevoelig zijn voor vervuiling of beschadigingen, zoals viaducten, metro- en treinstations.

Omvangrijk kleurenpalet
  • de standaard 6 kleuren zijn: rood, ivoorwit, blauw, groen, geel en zwart;
  • ze zijn leverbaar als strengpers in waal- en Engels formaat en op aanvraag ook in een gladde (vormbak) of rustieke uitstraling (handvorm) (beiden op aanvraag);
  • glazuurbakstenen zijn ook leverbaar in 37 andere standaard kleuren, zowel in strengpers, vormbak en handvorm;
  • alle RAL-kleuren zijn leverbaar (op projectbasis), al dan niet afgewerkt met parelmoer, metallic of glitter;
  • bij afwerking met een transparante glazuur blijft onderliggende baksteenkleur zichtbaar;
  • glazuurbakstenen ook in grootformaat en als speciale vormstenen leverbaar voor bijzondere accenten.
Glazuurafwerking

Wienerberger maakt Terca glazuurbakstenen van hoogwaardige klei die extreem geconditioneerd wordt, waarna de glazuurlaag wordt aangebracht. Bij 1.200ºC wordt de klei afgebakken. Hierdoor gaan zowel de keramische drager als de geglazuurde toplaag honderden jaren mee.
De glazuurafwerking bevindt zich aan de strekzijde en soms aan de kopzijde van de steen. Op de contactvlakken voor metsel of voegmortel zit geen glazuur. De CE-declaratie van de bakstenen geeft de initiële wateropname weer en de klei bepaalt welke mortel gebruikt moet worden.

« Nieuws overzicht

NBD-Online gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie