IsoStone onderdorpel klaar voor aangescherpte eis Bouwbesluit

BUVA levert onderdorpel die voldoet aan verscherpte eis U-waarde.

Vanaf 1 maart jl. geldt een nieuwe eis voor de U-waarde van ramen, deuren en kozijnen. In EPC berekeningen is het niet langer toegestaan U-waarde hoger dan 1,65 W/m2K op te nemen.

 
Voor deur/kozijn combinaties (Ud-waarde) heeft dit grote consequenties. Met de forfaitaire (standaard) waarde van 2,0 W/m2K voor deuren kan niet meer gerekend worden.

Toepassing in Passief kozijnen

De geïsoleerde onderdorpel is zelfs de enige manier om nog 54 mm houten deuren binnen de Bouwbesluiteis toe te kunnen passen. Dit blijkt uit berekeningen die Limuco Hout- en Gevel Expertise voor BUVA heeft gemaakt. De Ufr waarde varieert tussen 0,86 en 0,93 W/m2K waardoor de onderdorpel toepasbaar is in Passief kozijnen en andere energiezuinige kozijnconcepten.

Rekentool

Op www.buva.nl vindt u een eenvoudige rekentool waarmee u de Ud-waarde kunt berekenen voor uw project. Met het selecteren van een aantal opties en invullen van de U-waarde van de deur berekent u in een handomdraai de Ud-waarde van de combinatie deur / kozijn / onderdorpel. Deze waarde kunt u gebruiken in de EPC berekening met een EPC reductie, die kan oplopen tot 0,03, tot gevolg.

Nader onderzoek

De geïsoleerde BUVA IsoStone onderdorpel is KOMO geattesteerd en per direct leverbaar. De twee luchtkamers in de onderdorpel zijn gevuld met hardschuim, waardoor de isolatiewaarde nog verder toeneemt. Het element is gemaakt van het oersterke glasvezelversterkte kunststof.
De consequenties voor kunststof kozijnen in combinatie met de IsoStone onderdorpels worden nader onderzocht. De resultaten worden binnenkort door BUVA gepresenteerd...

« Nieuws overzicht

NBD-Online gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie