Aralco NVS heeft de EasyClean® constructie in meerdere ventilatieroosters geïntegreerd.

In vergelijking met traditionele ventilatieroosters resulteert deze constructie in een aanzienlijke verlaging van de exploitatiekosten en een langere levensduur.

De EasyClean techniek is geïntegreerd in de thermisch geïsoleerde draaiventilatieroosters Junior 150 EPC, Junior 150, MultiAir EPC en MultiAir. Beide series zijn leverbaar in een design- en classic-uitvoering (Junior 150 EPC alleen in design) en zijn perfect afgestemd op de marktbehoefte voor zowel renovatie- als nieuwbouwprojecten.

Hoge vervangingskosten

Voor een gezond binnenklimaat is de toevoer van verse buitenlucht een voorwaarde. Ventilatieroosters zorgen hiervoor.
Het is dus van groot belang dat deze roosters altijd goed functioneren. Door intreding van stof en zand uit de buitenlucht kan het rooster in de loop der tijd steeds stroever gaan werken, waardoor op een gegeven moment onderdelen kunnen afbreken.
Vervanging van het rooster is vaak onvermijdelijk, met hoge kosten tot gevolg. Het unieke EasyClean principe voorkomt deze hoge kosten.

Intensieve reiniging

Het unieke van de EasyClean constructie is het mechanisme. De cilinder is uitneembaar, waardoor het gehele rooster intensief te reinigen is. Dit heeft een positief effect op de levensduur van het rooster.
Wanneer er onderdelen van het bedieningsmechanisme defect of versleten zijn, moet bij een traditioneel rooster het gehele ventilatierooster worden vervangen. Hierdoor kunnen de kosten behoorlijk oplopen: kosten van het rooster zelf plus de arbeid en administratieve rompslomp.
Bovendien is er risico op glasbreuk, vervangen en schilderen van glaslatten, etc. Daarnaast moet de bewoner vaak thuisblijven voordat het probleem is verholpen.

Onderdelen vervangen

Bij een Aralco rooster met EasyClean hoeft het rooster zelf niet vervangen te worden. Een vakman kan de defecte onderdelen eenvoudig en snel vervangen. Doordat de servicedienst slechts één keer hoeft langs te komen, zijn de kosten beduidend lager en is de overlast voor de bewoner beperkt.