Hoog binnencomfort dankzij vochtregulering binnenlucht.

Deze wisselaar zorgt voor warmte- en vochtterugwinning zonder dat er geur, gassen en andere verontreinigingen worden overgedragen.

Deze wisselaar is toe te passen in de bestaande WTW-units (WHR serie) en zorgt met name voor een hoger comfort.
In het buitenland worden dit soort Enthalpie wisselaars op al op grote schaal toegepast.

Hoge luchtkwaliteit

Om een goed binnenklimaat te realiseren besteedt Zehnder – J.E. StorkAir veel aandacht aan drie pijlers: gezondheid, energiezuinigheid en comfort.
De wisselaar is gemaakt van kunststof en behandeld volgens het Microban procedé. Dit garandeert een hoog rendement in combinatie met een zeer hoge luchtkwaliteit zoals u dat van alle Zehnder warmteterugwinsystemen kunt verwachten.

Lage buitentemperatuur

Het rendement van de wisselaar is met 80% thermisch rendement en 70% vochtoverdracht hoog. Bijkomend voordeel van vochtterugwinning is een gegarandeerde werking tijdens lage buitentemperaturen.
Zo zijn er tot een buitentemperatuur van -6°C geen maatregelen nodig om de warmtewisselaar vorstvrij te houden.

Hoog comfort

Het binnenklimaat is nog constanter door overdracht van warmte en vocht. Dit betekent in de winter een hogere luchtvochtigheid in huis terwijl in de zomersituatie de vochtigheid juist aangenaam laag blijft.
In de winter wordt er vocht overgedragen aan de toevoerlucht en in de zomer aan de afvoerlucht. Dit zorgt voor een hogere mate van comfort.

De enthalpiewisselaar is onder andere toe te passen op de WHR range; 930/950 en één op één uitwisselbaar.

 
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Gerhard Vogelzang.