Zonne-energie stuurt buitenzonwering lichtkoepel aan

VELUX introduceert elektrische buitenzonwering op zonne-energie voor lichtkoepels

De buitenzonwering zorgt voor warmtevermindering in de ruimte onder het platte dak. VELUX lichtkoepels hebben een glaselement met HR++ veiligheidsbeglazing direct onder de lichtkoepel.

De VELUX buitenzonwering past perfect tussen het glaselement en de koepel in. Zonnestralen worden door de buitenzonwering voor 88% tegengehouden. Door de combinatie van een elektrische buitenwering op zonne-energie in de zomer, het efficiënte gebruik van passieve zonne-energie in de winter en natuurlijke ventilatie, kan energie wordt bespaard en een uitgebalanceerd binnenklimaat worden gecreëerd.

Verlaagde g-waarde

De VELUX buitenzonwering op zonne-energie beschermt de ruimte onder het platte dak tegen de warmte van de zon en zorgt in combinatie met de ventilatiemogelijkheid van de lichtkoepel voor een comfortabel binnenklimaat. De buitenzonwering verlaagt de g-waarde van de lichtkoepel tot ongeveer 0,12, wat energie bespaart. Daarnaast zorgt de buitenzonwering in de ruimte voor ‘zacht’ en sfeervol daglicht en privacy.

Opladen accu

De stroomvoorziening van de buitenzonwering wordt geregeld door een geïntegreerde accu die wordt opgeladen door een zonnepaneel. De accu heeft een energiebuffer voor gebruik in perioden met minder daglicht. Wanneer de accu volledig is opgeladen kan de buitenzonwering 360 keer commando’s uitvoeren.
De buitenzonwering op zonne-energie is draadloos en daardoor eenvoudig van buitenaf op het glaselement te monteren.

Radiografisch bedienbaar

De buitenzonwering op zonne-energie is voorzien van io-homecontrol technologie en kan met een afstandsbediening radiografisch worden bediend vanaf iedere plek in het gebouw.

Regensensor

De buitenzonwering kan worden gecombineerd met een elektrisch plisségordijn aan de binnenzijde van de lichtkoepel. Zowel de lichtkoepel, de buitenzonwering als het plisségordijn kan vervolgens met één io-homecontrol afstandsbediening worden bediend. Wanneer de ventilerende lichtkoepel open staat, sluit deze zich door de regensensor automatisch weer bij de eerste regendruppels.

Kenmerken
  • buitenzonweringen op zonne-energie zijn verkrijgbaar voor 8 verschillende maten VELUX lichtkoepels;
  • buitenzonweringen worden geleverd met een CE markering;
  • 3 jaar fabrieksgarantie.
« Nieuws overzicht

NBD-Online gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie